8 °C Budapest

Lehull két centi hó, és máris káosz van az országban?

2016. január 4. 18:30

A nagy havazás miatt több helyen is fennakadások vannak, késnek a vonatok, kamionok akadtak el, és baleset is történt.

A nagy havazásban felborult egy autó Szentgyörgyvár közelében, emiatt lezárták a 76-os utat, Keszthelynél pedig egy teherautó borult fel, ezért csak félpályás lezárás mellett haladhat a 71-es út forgalma. A teherautó vezetője megsérült. A 76-oson felborult autóban utazó két ember nem sérült meg- írja az index.hu.

Fennakadások a vasúti közlekedésben

A havazás miatt fennakadások vannak a vasúti közlekedésben, általában váltóhibák okoznak késéseket - közölte a Mávinform hétfő délután az MTI-vel. A budapesti Keleti pályaudvaron és Monoron váltóállítási problémák lassítják a vonatközlekedést, a Nyugati pályaudvaron és Pécel állomáson a váltók műszaki hibája nehezíti a vonatforgalmat. A fenntartható közlekedés érdekében a monori és a sülysápi elővárosi vonatok nem közlekednek, utazásra a ceglédi és a szolnoki zónázó vonatok vehetők igénybe.

A havazás és a műszaki problémák miatt a Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Budapest-Hatvan vonalon 40-80 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk az arra utazóknak. A Budapest-Esztergom vasútvonalon az autóbuszbérleteket a MÁV-START Zrt. hétfőn elfogadja a 10-es főúton kialakult közlekedési nehézségek miatt.

Forgalomkorlátozás a barcsi közúti határátkelőnél

Havazás miatt a horvátok lezárták a barcsi közúti határátkelőt a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek számára - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő délután az MTI-t.

Közölték, hétfőn 15 órától a horvát hatóságok nem engedik be Horvátországba a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveket, a személygépkocsi-forgalom azonban továbbra is zavartalan. (MTI)

Három kamion akadt el a Bakonyban

Három kamion akadt el a télies útviszonyok miatt a 82-es úton, Bakonyszentkirálynál hétfő délután. A kamionokat a zirci önkormányzati és a bakonyoszlopi önkéntes tűzoltók drótkötél segítségével mentik a Veszprémet Győrrel összekötő úton. Az elakadt és a mentésben részt vevő járművek jelentős forgalmi akadályt jelentenek, emiatt Zirc és Bakonyszentkirály között lelassult a forgalom.

A 760-as úton, Felsőpáhoknál kisodródott és szalagkorlátnak csapódott egy autó. A sofőrhöz mentőt hívtak, a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az út érintett szakaszát félszélességben lezárták.

A megyei közútkezelő ügyeletese közölte: a folyamatos havazás miatt negyven gép dolgozik a zalai utakon. A kamionok nehezen tudnak csak felkapaszkodni az emelkedőkön, így lassan halad a forgalom a 86-os úton, Zalalövő térségében és a 75-ös úton, a baki tetőn. Kezd feltámadni a szél, ami tovább nehezíti a közlekedést.

Balesetek az autópályákon is

Az M7-es autópályán két autó összeütközött a havazásban a Budapest felé vezető oldalán, az érdi lehajtó közelében hétfő kora délután. A balesetben egy ember súlyosan megsérült, az autópályán csak egy sávban haladhat a forgalom. A sztráda 24-es kilométerénél történt baleset következtében a sérült beszorult a roncsba, az érdi tűzoltók kiemelték, majd átadták a mentőknek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Balesetek történtek az M1-es autópályán is. A Győr felé vezető oldalán a 46. és 49. kilométerszelvények között, valamint a Budapest felé vezető oldalon a 39. kilométerszelvényben 2016. január 4-én 13 óra 10 perc körül. Előbbi esetben szalagkorlátnak ütközött egy autó, a főváros felé viszont fejtetőre állt egy. A baleset helyszínelésének és a műszaki mentés ideje alatt lassabb haladásra kell számítani.

Budapest nem lesz síkos

A BKK délután figyelmeztetést adott ki, hogy a fővárosban folyamatosan esik a hó, mindenhol lelassult a közúti forgalom, a BKK járatai is megnövekedett menetidővel közlekednek. Türelmünket kérik.

Korábban arról adtak hírt, hogy a a 4-es villamos helyett a Corvin-negyed M és Újbuda-központ között, illetve a 6-os villamos helyett a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér között a kedvezőtlen időjárás miatt pótlóbuszok jártak kora délután, de a problémát már megoldották. A 4-es villamos közlekedése hétfő délután folyamán többször is leállt.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) több mint nyolcvan géppel folyamatosan végzi a hó eltakarítását és az utak síkosságmentesítését - közölte a vállalat.

Reggel hat órakor életbe lépett a legmagasabb készültségi fokozat.

Első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú főútvonal-hálózaton végzik a hó eltakarítását. A feladatok végrehajtásakor a fontossági sorrend: a hidak, a felüljárók, a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (mint az M1-es és az M7-es autópálya ki- és bevezető szakasza), az M3-as, az M5-ös autópálya és a 2-es, 6-os, 10-es és 11-es főút fővárosi bevezető szakaszai, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, az autóbusz- és fő közlekedési útvonalak, a kórházakhoz, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utak.

Az időkép.hu szerint hétfőn Magyarországtól délre egy mediterrán ciklon halad majd el, emiatt az ország legnagyobb részén esik a hó. Kedden este újabb - szakszóval élve - csapadékmező érkezhet majd délnyugat felől a Dunántúlra, de ekkor már vegyes halmazállapotú csapadékra kell számítanunk, ónos eső is előfordulhat. Kedd délutántól napról napra pár fokkal enyhébb időre számíthatunk, de a hét második napján az ország nagy részén még továbbra is fagyni fog délután.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem