-5 °C Budapest

Kiadták a riasztást: ezek az ország veszélyes területei

2015. május 20. 19:30

Figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére csütörtök éjfélig az Országos Meterológiai Szolgálat. Több helyen várható intenzív zivatar, de csütörtökön nyugaton már stabilizálódik a légkör.

Szerdán délutántól a Dunántúlon és az Alföldön egyaránt várható zivatarok kipattanása, melyek délnyugat felől észak, északkelet felé helyeződnek át.

A zivatarokat rövid idő alatt 20-30 mm-t meghaladó csapadék, jégeső és 60-80 km/h-t meghaladó széllökések kísérik.

Helyenként heves zivatar is várható, 90 km/h-t meghaladó szélrohamokkal, nagy méretű jéggel és esetleg 50 mm-t is meghaladó csapadékkal. Heves zivatartevékenység egyik országrészben sem zárható ki, de legjobb eséllyel a középső térségeket (Dunántúl keleti része, Duna-Tisza-köze) emelhetjük ki.

Késő este és az éjszaka első felében még számítani lehet zivatartevékenységre, legjobb eséllyel a középső és északkeleti országrészben. Csütörtök hajnaltól délelőttig kisebb az esélye a zivataroknak.

Csütörtökön napközben a Dunántúlon már kisebb eséllyel fordul elő zivatar. Kiemelten az ország keleti harmadán ugyanakkor kedvezőek a feltételek heves zivatarok kialakulásához.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A zivatarokhoz társulva továbbra is előfordulhat helyenként 80-90 km/h-t meghaladó szélroham, nagy méretű jég és rövid idő alatt 30-50 mm csapadék is.

További időjárással kapcsolatos infóért irány a Pénzcentrum időjárás aloldala!

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?