20 °C Budapest
Szuper kedvezmény nyaraláshoz: egyre több magyarnak kell

Szuper kedvezmény nyaraláshoz: egyre több magyarnak kell

Pénzcentrum
2015. április 10. 09:02

Egyre korábban foglalják le a magyarok a nyári üdülést. Népszerűek az előfoglalási kedvezmények, miközben a last minute kínálat csökken - írja a Napi Gazdaság.

Rekordmértékű nyaralási előfoglalást regisztráltak az idén: a korábbi évekhez képest 51 százalékkal magasabb a nyári szálláshelyek foglaltsága a szallas.hu adatai szerint. Ez a teljes nyári forgalom 13-14 százalékát jelenti - mondta a lapnak Dorcsinecz József, a portál ügyvezetője. A last minute, azaz az érkezés előtt legfeljebb három nappal foglaló vendégek aránya tavaly 15−18 százalék között volt - tette hozzá. Előfoglalási szezonnak a januártól március végéig tartó időszak számít. Az emberek átlagosan négy éjszakára foglalnak, ez azt jelenti, hogy sok a 2-3 éjszakás, de az egész hetes nyaralás is, az előfoglalások átlagára pedig 75 ezer forint. Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) kommunikációs bizottságának tagja elmondta: a nyári szezon legkedveltebb célpontja Görögország, Törökország, Egyiptom és Horvátország. 

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?