18 °C Budapest
Máris módosulnak a buszmenetrendek a nyitvatartás miatt

Máris módosulnak a buszmenetrendek a nyitvatartás miatt

2015. március 27. 12:03

Több nagy bevásárlóközpont és hipermarket nyitva lesz most vasárnap, mivel ezen a hétvégén használják ki a vasárnapi zárvatartásról szóló törvényben engedélyezett kivételt. A kivételes nyitvatartás miatt a buszok "megszokott" vasárnapi menetrendje is módosul.

A kétszáz négyzetméternél nagyobb alapterületű boltok vasárnapi zárva tartásáról rendelkező törvény lehetőséget ad arra, hogy az áruházak bizonyos vasárnapokon nyitva tarthassanak. 2015. március 29-én - élve ezzel a lehetőséggel - több áruház mellett nyitva tart egy-egy budakeszi, fóti és vecsési bevásárlóközpont is.

Kattints! Tesco, Auchan, Spar: egy csomó bolt nyitva lesz vasárnap

Ezen áruházak most vasárnapi megközelíthetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a korábbi vasárnapi menetrendek szerint biztosítja:

  • A Széll Kálmán tér M és Budakeszi, Tesco-Parkcenter végállomások között a 22-es busz viszi az utasokat. A járat reggel a Széll Kálmán tér felől 8:30 és 19:30 között, Budakeszi felől pedig 9 és 20 óra között, félóránként közlekedik. Kora reggel a Széll Kálmán tér felől 5:30-kor és 5:50-kor, Budakeszi felől 5:55-kor és 6:15-kor, míg késő este a Széll Kálmán tér felől 21:20-kor és 21:50-kor, Budakeszi felől pedig 21:45-kor és 22:15-kor indul. A 22A jelzésű autóbusz március 29-én a menetrendben feltüntetettnél ritkábban indul majd, ugyanakkor a Dózsa György teret mindkét járat érinti, Budakeszi és Budapest között pedig nem változik a 22-es buszcsalád járatainak követési rendje.
  • Az Újpalota, Szentmihályi útról induló 224-es busz ezen a napon érinti Fót, Auchan áruház megállóhelyét is, a hipermarket nyitva tartása miatt.
  • A Havanna utcai lakótelep és Vecsés, Market Central Ferihegy között szombati menetrendje szerint a 236-os busz viszi az utasokat. Ezen a napon a 236A járat nem közlekedik.

2015. március 15-e óta megváltozott a speciálisan bevásárlóközpontokat kiszolgáló közösségi közlekedési járatok menetrendje úgy módosul, hogy azok vasárnap nem érintik a zárva tartó bevásárlóközpontokhoz tartozó megállóhelyeket, kivéve amikor azok élnek törvény adta lehetőségükkel, és a hét utolsó napján is nyitva tartanak.

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18