24 °C Budapest

Máris módosulnak a buszmenetrendek a nyitvatartás miatt

2015. március 27. 12:03

Több nagy bevásárlóközpont és hipermarket nyitva lesz most vasárnap, mivel ezen a hétvégén használják ki a vasárnapi zárvatartásról szóló törvényben engedélyezett kivételt. A kivételes nyitvatartás miatt a buszok "megszokott" vasárnapi menetrendje is módosul.

A kétszáz négyzetméternél nagyobb alapterületű boltok vasárnapi zárva tartásáról rendelkező törvény lehetőséget ad arra, hogy az áruházak bizonyos vasárnapokon nyitva tarthassanak. 2015. március 29-én - élve ezzel a lehetőséggel - több áruház mellett nyitva tart egy-egy budakeszi, fóti és vecsési bevásárlóközpont is.

Kattints! Tesco, Auchan, Spar: egy csomó bolt nyitva lesz vasárnap

Ezen áruházak most vasárnapi megközelíthetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a korábbi vasárnapi menetrendek szerint biztosítja:

  • A Széll Kálmán tér M és Budakeszi, Tesco-Parkcenter végállomások között a 22-es busz viszi az utasokat. A járat reggel a Széll Kálmán tér felől 8:30 és 19:30 között, Budakeszi felől pedig 9 és 20 óra között, félóránként közlekedik. Kora reggel a Széll Kálmán tér felől 5:30-kor és 5:50-kor, Budakeszi felől 5:55-kor és 6:15-kor, míg késő este a Széll Kálmán tér felől 21:20-kor és 21:50-kor, Budakeszi felől pedig 21:45-kor és 22:15-kor indul. A 22A jelzésű autóbusz március 29-én a menetrendben feltüntetettnél ritkábban indul majd, ugyanakkor a Dózsa György teret mindkét járat érinti, Budakeszi és Budapest között pedig nem változik a 22-es buszcsalád járatainak követési rendje.
  • Az Újpalota, Szentmihályi útról induló 224-es busz ezen a napon érinti Fót, Auchan áruház megállóhelyét is, a hipermarket nyitva tartása miatt.
  • A Havanna utcai lakótelep és Vecsés, Market Central Ferihegy között szombati menetrendje szerint a 236-os busz viszi az utasokat. Ezen a napon a 236A járat nem közlekedik.

2015. március 15-e óta megváltozott a speciálisan bevásárlóközpontokat kiszolgáló közösségi közlekedési járatok menetrendje úgy módosul, hogy azok vasárnap nem érintik a zárva tartó bevásárlóközpontokhoz tartozó megállóhelyeket, kivéve amikor azok élnek törvény adta lehetőségükkel, és a hét utolsó napján is nyitva tartanak.

 

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM