17 °C Budapest

Elmű-Émász ügyfelek, figyelem! Tízezreket érint ez a fontos változás

Pénzcentrum
2014. január 7. 11:03

A jövőben az Elmű-Émász ügyfelei nem tudják majd számláikat a Díjnet, illetve a Távszámla felületén kiegyenlíteni; a közműszolgáltató ugyanis szakított a szolgáltatókkal. Ehelyett mindenkinek fel kell keresnie a társaság saját online ügyfélszolgálati felületét, amennyiben látni akarja számláját, illetve be is akarja fizetni azt. A változás több tízezer ügyfelet érint.

"A 2014. január 15-ét követően kiállításra kerülő villamos energia számláit már nem áll módunkban a Díjnet felületén bemutatni. Annak érdekében, hogy Ön továbbra is zökkenőmentesen élvezhesse az elektronikus számlázás, illetve banki számla kiegyenlítés előnyeit, saját online ügyfélszolgálati rendszerünkben is biztosítjuk ezeket a funkciókat" - olvasható az Elmű-Émász friss, elektronikus ügyfél-tájékoztatójában, s vélhetően ehhez hasonlót kaptak a napokban a Távszámlás ügyfelek is.

Az "is" szócska a fenti közleményben kissé megtévesztő: a jövőben ugyanis nem lesznek elérhetők a villanyszámlák sem a Díjnet, sem a Távszámla felületén. Ehelyett mindenkinek fel kell keresnie az Elmű-Émász saját online ügyfélszolgálati felületét, amennyiben látni akarja számláját, illetve be is akarja fizetni azt (akinél él ez a funkció, pl. nem a netbankon keresztül oldja meg). Ez azonban bizonyos szempontból egyértelmű visszalépést jelent: az elmúlt években minden afelé mutatott, hogy egyetlen internetes oldalon fizethessük be számláinkat, legyen az közüzemi szolgáltatás, vagy éppen biztosítási díj.

Kovács Zoltán, a Díjnetet üzemeltető Díjbeszedő Holding Zrt. vezérigazgatója lapunknak nyilatkozva úgy vélte, félő, hogy a szolgáltatásukat eddig igénybe vevő villanyszámlás ügyfelek egy része ismét a sárga csekk mellett dönt, ami az Elmű-Émásznak sem jó, hiszen drágább megoldás, mint a Díjnet használata. Az elektronikus számlabemutatás nagyjából 30-40 százalékkal olcsóbb az áramszolgáltató számára, mint a sárga csekkes fizetés, amelynek költségét neki kell állnia.


A Díjnetet több mint 70 ezer Elmű-Émász-ügyfél használta eddig, ami közel negyede a Díjnet teljes ügyfélszámának. Persze sok az átfedés: átlagosan 2,6-2,7 számlával rendelkezik egy ügyfél a Díjnetnél, így valójában nem "vész el" az ügyfelek negyede. Mindesetre a Díjnet forgalma közel tizedével visszaeshet az Elmű-Émász döntése miatt. A felületet használó ügyfelek és a Díjneten elérhető szolgáltatók száma ugyanakkor dinamikusan nő (ráadásul a Díjbeszedő éves bevételeinek csak 3-4 százaléka jön innen), így magát a céget nem érinti érzékenyen a változás. Kovács Zoltán szerint az ügyfeleket annál inkább, hiszen ezáltal eggyel több felületet kell használniuk elektronikus számláik kezelésére.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fentiek alapján úgy tűnhet, hogy az Elmű-Émász döntését mindössze takarékossági megfontolás vezérelte: nem kell ezután fizetniük a Díjnet és a Távszámla szolgáltatásokért, hanem a saját oldalukon mindent olcsóbban intézhetnek. Az éremnek ugyanakkor két oldala van: Boross Norbert, az Elmű kommunikációs igazgatója szerint lesz, amiben éppen hogy nőni fog az ügyfelek kényelme. Ha ellátogatunk az Elmű honlapjára, láthatjuk: egy helyen érhető el itt az ügyfélszolgálat, a számlázás-fizetés, a szerződéskötés, a tarifa és díj-megtekintési funkció. Az áramszolgáltatónál elérhető újítások (pl. az "okos mérés", ami már egy másik, szintén előremutató történet) használata kifejezetten kényelmesebb lesz a változásnak köszönhetően.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30