4 °C Budapest

Lesz gyorsvonati pótjegy, de néhány helyen árcsökkenés jöhet

Pénzcentrum
2013. május 13. 16:03

Június 1-től az alacsony komfortfokozatú vasúti vonalakon -100-120 járatnál - 15 százalékkal csökkennek az jegyárak - ezt Fónagy János közlekedési államtitkár jelentette be hétfőn az Országgyűlésben egy interpellációra adott válaszában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az államtitkár megjegyezte: a május 15-től érvényes, a gyorsvonati pótjegy vásárlására vonatkozó intézkedés a gyors, nagytávolságú, közvetlen eljutást biztosító járatokra terjed ki, amelyek legalább három megyét érintenek, és közlekedési útvonaluk legalább 100 kilométerrel hosszabb. A naponta indított több mint 3 ezer vonatból, a rendszer kiterjesztése után is csak 456 járaton kell gyorsvonati pótjegyet váltani.

Pénzcentrum vélemény
Bár első látásra úgy tűnhet, a miniszteri válaszból azonban mégsem következik a gyorsvonati pótjegy visszavonása. Egyelőre azt sem tudni, hogy mely járatokon lesznek olcsóbbak a jegyek, de az alacsony komfortfokozatú vonalak valószínűleg azok, amelyeket a pótjegy amúgy sem érintett. Két nappal a bevezetése előtt tehát úgy tűnik, nem lesz kormányzati akadálya a gyorsvonati pótjegy bevezetésének.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?