18 °C Budapest

"Tízezreket mentene meg a mobilgát a Rómain"

2013. május 2. 09:32

"Több tízezer ember értékeinek védelméről van szó, így nem véletlen, hogy Demszky Gábor húsz éven át ígérgette az árvízvédelmi művet, majd később Gyurcsány Ferenc is tipródott a téma körül, hangzatos ígéreteket tett, amikor jött az árvíz" - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Tarlós István főpolgármester a Római-parti mobilgát kapcsán.

Tarlós István a Műegyetem szakvéleményéről szólva hangsúlyozta, semmi támadhatót nem találtak az elképzelésükben. "Valóban csak annyit szeretnénk, hogy az utolsó kritikus Duna-szakaszt is megvédjük az árvíztől, amit egyébként húsz éve rendezni kellett volna."

Korábban is jeleztem már, ha a Műegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) véleménye is egybehangzóan negatív lesz, akkor természetesen más megoldást keresünk. Az engedélyek pedig, ha vannak is, nem köteleznek semmire, tehát ez egyelőre másodlagos kérdés - mondta a főpolgármester.

Arra a kérdésre, hogy leghamarabb mikorra épülhet meg a védmű, elmondta, hogy az árvízveszély miatt kiemelt beruházásként kell kezelni az ügyet.

"Viszont van bennem kétség, mivel néhány emberben munkálkodik az indulat, ezért gyanítom, az ellenzék és a civil szervezetek mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy sokáig elhúzódjon az építkezés. Nyilván a tiltakozók is érzik, ha a késleltetés miatt komolyabb árvízkár keletkezik, jelentős erkölcsi felelősség terheli azokat, akik folyamatosan ellenkeznek a védműépítés ellen" - fogalmazott Tarlós István.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?