0 °C Budapest

"Tízezreket mentene meg a mobilgát a Rómain"

2013. május 2. 09:32

"Több tízezer ember értékeinek védelméről van szó, így nem véletlen, hogy Demszky Gábor húsz éven át ígérgette az árvízvédelmi művet, majd később Gyurcsány Ferenc is tipródott a téma körül, hangzatos ígéreteket tett, amikor jött az árvíz" - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Tarlós István főpolgármester a Római-parti mobilgát kapcsán.

Tarlós István a Műegyetem szakvéleményéről szólva hangsúlyozta, semmi támadhatót nem találtak az elképzelésükben. "Valóban csak annyit szeretnénk, hogy az utolsó kritikus Duna-szakaszt is megvédjük az árvíztől, amit egyébként húsz éve rendezni kellett volna."

Korábban is jeleztem már, ha a Műegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) véleménye is egybehangzóan negatív lesz, akkor természetesen más megoldást keresünk. Az engedélyek pedig, ha vannak is, nem köteleznek semmire, tehát ez egyelőre másodlagos kérdés - mondta a főpolgármester.

Arra a kérdésre, hogy leghamarabb mikorra épülhet meg a védmű, elmondta, hogy az árvízveszély miatt kiemelt beruházásként kell kezelni az ügyet.

"Viszont van bennem kétség, mivel néhány emberben munkálkodik az indulat, ezért gyanítom, az ellenzék és a civil szervezetek mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy sokáig elhúzódjon az építkezés. Nyilván a tiltakozók is érzik, ha a késleltetés miatt komolyabb árvízkár keletkezik, jelentős erkölcsi felelősség terheli azokat, akik folyamatosan ellenkeznek a védműépítés ellen" - fogalmazott Tarlós István.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem