25 °C Budapest

Néhány év alatt az összes BKV-táblát ellopják

Pénzcentrum
2013. február 21. 12:03

Hat céggel kötött szerződést a BKV utastájékoztató-táblákra és -matricákra mintegy 462 millió forint értékben. Csak tavaly mintegy 6500 busz- és villamostáblát rendeltek, és öt-hat év alatt az összeset ellopják. A keretösszegből várhatóan négy évig táblázhatják és matricázhatják a buszokat és villamosokat, vagyis évente mintegy 115 millió forintot költhetnek el erre a célra - derül ki az InfoRádió beszámolójából.

A járműveken leggyakrabban alkalmazott az oldaliránytábla. Műanyag táblával a metrókocsikban lehet találkozni, a gyorsvasúti hálózatot ábrázoló térkép is ennek a szerződésnek a keretében készül.

A járműveken alkalmazott öntapadó matricákból rendkívül sokféle van, ezek egy része tájékoztató jellegű, például a metrókocsikban, illetve egyes villamosjáratokon látható vonalcsíkok. Más részük - általában piktogramok formájában - az utazás során betartandó szabályokra figyelmeztet.

A megállóhelyi táblák és öntapadó feliratok is változatosak, menetrendek, térképek, viteldíj-tájékoztatók egyaránt vannak köztük, ezeket is a most megkötött szerződés keretében gyártják.

Tavaly 4589 autóbusz- és trolibusz-oldaliránytáblát és 1665 villamos-oldaliránytáblát gyártattak, nagyságrendileg erre az évre is körülbelül ennyi tábla megrendelése várható.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm