Néhány év alatt az összes BKV-táblát ellopják

Pénzcentrum
2013. február 21. 12:03

Hat céggel kötött szerződést a BKV utastájékoztató-táblákra és -matricákra mintegy 462 millió forint értékben. Csak tavaly mintegy 6500 busz- és villamostáblát rendeltek, és öt-hat év alatt az összeset ellopják. A keretösszegből várhatóan négy évig táblázhatják és matricázhatják a buszokat és villamosokat, vagyis évente mintegy 115 millió forintot költhetnek el erre a célra - derül ki az InfoRádió beszámolójából.

A járműveken leggyakrabban alkalmazott az oldaliránytábla. Műanyag táblával a metrókocsikban lehet találkozni, a gyorsvasúti hálózatot ábrázoló térkép is ennek a szerződésnek a keretében készül.

A járműveken alkalmazott öntapadó matricákból rendkívül sokféle van, ezek egy része tájékoztató jellegű, például a metrókocsikban, illetve egyes villamosjáratokon látható vonalcsíkok. Más részük - általában piktogramok formájában - az utazás során betartandó szabályokra figyelmeztet.

A megállóhelyi táblák és öntapadó feliratok is változatosak, menetrendek, térképek, viteldíj-tájékoztatók egyaránt vannak köztük, ezeket is a most megkötött szerződés keretében gyártják.

Tavaly 4589 autóbusz- és trolibusz-oldaliránytáblát és 1665 villamos-oldaliránytáblát gyártattak, nagyságrendileg erre az évre is körülbelül ennyi tábla megrendelése várható.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25