27 °C Budapest

Néhány év alatt az összes BKV-táblát ellopják

Pénzcentrum
2013. február 21. 12:03

Hat céggel kötött szerződést a BKV utastájékoztató-táblákra és -matricákra mintegy 462 millió forint értékben. Csak tavaly mintegy 6500 busz- és villamostáblát rendeltek, és öt-hat év alatt az összeset ellopják. A keretösszegből várhatóan négy évig táblázhatják és matricázhatják a buszokat és villamosokat, vagyis évente mintegy 115 millió forintot költhetnek el erre a célra - derül ki az InfoRádió beszámolójából.

A járműveken leggyakrabban alkalmazott az oldaliránytábla. Műanyag táblával a metrókocsikban lehet találkozni, a gyorsvasúti hálózatot ábrázoló térkép is ennek a szerződésnek a keretében készül.

A járműveken alkalmazott öntapadó matricákból rendkívül sokféle van, ezek egy része tájékoztató jellegű, például a metrókocsikban, illetve egyes villamosjáratokon látható vonalcsíkok. Más részük - általában piktogramok formájában - az utazás során betartandó szabályokra figyelmeztet.

A megállóhelyi táblák és öntapadó feliratok is változatosak, menetrendek, térképek, viteldíj-tájékoztatók egyaránt vannak köztük, ezeket is a most megkötött szerződés keretében gyártják.

Tavaly 4589 autóbusz- és trolibusz-oldaliránytáblát és 1665 villamos-oldaliránytáblát gyártattak, nagyságrendileg erre az évre is körülbelül ennyi tábla megrendelése várható.

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Portfolio  |  2023. június 5. 09:12