Már a taxikban is sokan bliccelnek

Pénzcentrum
2013. február 4. 10:02

Nem csak a BKV járatain bliccelnek tömegek: meglepően sok olyan utas van, aki a taxiért sem hajlandó fizetni. Csak egyetlen társaságnál, a Taxi Plusnál naponta egy-két utas van, aki nem egyenlíti ki a számláját. Ez havonta több százezer forintos kárt okoz a cégnek, ami beszorozva a fővárosi taxitársaságok számával, igen nagy összegre rúg - derül ki az InfoRádió beszámolójából.

Havonta több százezer forintnyi kárt okoznak a taxitársaságoknak azok az utasok, akik nem fizetik ki a számlát. A Taxi Plus vezető fuvarszervezője az InfoRádiónak elmondta: az egyik legtipikusabb az, amikor a hét végi buliból jövő erősen ittas utas nehezményezi az utazás végösszegét és nem fizet.

Sok gondot okoznak az olyan ittas utasok is, akik - mint ahogy Papp László fogalmaz - belső dolgaikat teszik közszemlére a taxiban, amit ezután a sofőrnek ki kell takarítania.

A helyzet nem egyszerű, ugyanis a sofőr nem nyúlhat a renitens utashoz, a pénzt pedig pláne nem tudja elvenni tőle. Legfeljebb a rendőrséget hívhatja ki, ám beletelhet egy órába is, amíg odaér a járőr. Ilyen esetekben bevett szokás, hogy a taxis rádión kér segítséget a közelben lévő kollégáktól, hogy együttes erővel győzzék meg az utast, fizessen.

Papp László szerint csak náluk napi 1-2 ilyen eset van. Abból is szokott bliccelés adódni - teszi hozzá - , hogy megtévesztik a sofőrt, akit megkérnek, hogy várakozzon, amíg beszalad a házba a pénzért - persze, nem megy vissza a kocsihoz fizetni.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?