1 °C Budapest

Már a taxikban is sokan bliccelnek

Pénzcentrum
2013. február 4. 10:02

Nem csak a BKV járatain bliccelnek tömegek: meglepően sok olyan utas van, aki a taxiért sem hajlandó fizetni. Csak egyetlen társaságnál, a Taxi Plusnál naponta egy-két utas van, aki nem egyenlíti ki a számláját. Ez havonta több százezer forintos kárt okoz a cégnek, ami beszorozva a fővárosi taxitársaságok számával, igen nagy összegre rúg - derül ki az InfoRádió beszámolójából.

Havonta több százezer forintnyi kárt okoznak a taxitársaságoknak azok az utasok, akik nem fizetik ki a számlát. A Taxi Plus vezető fuvarszervezője az InfoRádiónak elmondta: az egyik legtipikusabb az, amikor a hét végi buliból jövő erősen ittas utas nehezményezi az utazás végösszegét és nem fizet.

Sok gondot okoznak az olyan ittas utasok is, akik - mint ahogy Papp László fogalmaz - belső dolgaikat teszik közszemlére a taxiban, amit ezután a sofőrnek ki kell takarítania.

A helyzet nem egyszerű, ugyanis a sofőr nem nyúlhat a renitens utashoz, a pénzt pedig pláne nem tudja elvenni tőle. Legfeljebb a rendőrséget hívhatja ki, ám beletelhet egy órába is, amíg odaér a járőr. Ilyen esetekben bevett szokás, hogy a taxis rádión kér segítséget a közelben lévő kollégáktól, hogy együttes erővel győzzék meg az utast, fizessen.

Papp László szerint csak náluk napi 1-2 ilyen eset van. Abból is szokott bliccelés adódni - teszi hozzá - , hogy megtévesztik a sofőrt, akit megkérnek, hogy várakozzon, amíg beszalad a házba a pénzért - persze, nem megy vissza a kocsihoz fizetni.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm