29 °C Budapest

Két hétvégén nem közlekedhetnek BKV-járatok a Margit hídon

2010. október 7. 08:32

A Margit híd felújításának most következő ütemében a hídszerkezet hosszanti összehegesztését végzik. Ennek ideje alatt, e hét pénteken valamint jövő pénteken 21.00 órától a hétfő hajnali üzemkezdetig a hídon sem a 4-6-os villamosok, sem a nappali, sem az éjszakai autóbuszjáratok nem haladhatnak át. A villamos által nem érintett szakaszon a fenti időszakokban a Lánchídon át közlekedő villamospótló autóbuszokkal lehet utazni. A rekonstrukció teljes ideje alatt - így a fenti időszakban is - a gyalogosközlekedés a Margit hídon zavartalan - áll a BKV közleményében.

2009 augusztusa óta zajlik a Margit híd teljes körű rekonstrukciója. Az építkezés soron következő ütemében a hídszerkezet hosszanti összehegesztését végzi a kivitelező, s ezalatt - október 8-án, pénteken 21.00 órától az október 11-ei, hétfő hajnali üzemkezdetig, valamint október 15-én, pénteken 21.00 órától az október 18-ai, hétfő hajnali üzemkezdetig - a hídon sem az autóbuszok, sem a villamosok nem közlekedhetnek. A közösségi közlekedés által így nem érintett szakaszokon elsősorban a 2-es metró igénybevételét javasoljuk, amellyel elkerülhető a felszíni járatok kényszerűen hosszú útvonala.

A fenti időszakban a 4-6-os villamosok rövidített, a villamospótló, valamint az egyébként a hídon át közlekedő autóbuszok pedig módosított útvonalon, a Lánchídon keresztül közlekednek, az alábbiak szerint:

- PÉNTEK ESTE: A 4-es és a 6-os villamosok október 8-án és 15-én 20.50-től üzemzárásig a Fehérvári út illetve a Móricz Zsigmond körtértől csak az Oktogonig közlekednek. Az Oktogon és a Moszkva tér között utasaink a gyakori követési időközzel, szóló autóbuszokkal a Lánchídon keresztül közlekedő 4-6V villamospótlóval utazhatnak. A mozgásukban korlátozott utasaink közlekedését megkönnyítendő alacsonypadlós autóbuszok is járnak a villamospótló vonalán. A 91,191,291-es autóbuszok a Lánchídon keresztül, a Deák teret érintve érik el a Nyugati pályaudvart, valamint erre közlekedik a sűrített, szóló autóbusszal közlekedő 109-es járat is. (Ez utóbbi a Nyugati pályaudvart nem érinti.) A buszok megállnak a Batthyány téren is, átszállási lehetőséget teremtve a 2-es metró vonalára.

- SZOMBAT ÉS VASÁRNAP: A 4-es és a 6-os villamosok október 9-10-én, valamint 16-17-én egész nap a Fehérvári út illetve a Móricz Zsigmond körtértől csak a Jászai Mari térig közlekednek. A Nyugati pályaudvar és Moszkva tér között utasaink a gyakori követési időközzel, szóló autóbuszokkal a Lánchídon keresztül közlekedő 4-6V villamospótlóval utazhatnak. A mozgásukban korlátozott utasaink közlekedését megkönnyítendő alacsonypadlós autóbuszok is járnak a villamospótló vonalán. A 91,191,291-es autóbuszok a Lánchídon keresztül, a Deák teret érintve érik el a Nyugati pályaudvart, valamint erre közlekedik a sűrített, szóló autóbusszal közlekedő 109-es járat is. (Ez utóbbi a Nyugati pályaudvart nem érinti.) A buszok megállnak a Batthyány téren is, átszállási lehetőséget teremtve az M2-es metró vonalára.

- AZ ÉJSZAKAI AUTÓBUSZOK MENETRENDEJÉNEK MÓDOSULÁSA: A 906-os, 923-as valamint a 931-es éjszakai autóbuszok terelt útvonalon, a Lánchídon keresztül közlekednek. A 906-os, 923-as járatok sűrítve, szóló autóbuszokkal közlekednek. A hosszabb menetidő ellenére a megszokott éjszakai csatlakozásokat garantáljuk az éjszakai hálózaton. A 923-as vonalon a Margit hidat megelőző szakaszon mindig az adott járathoz, míg a Margit hídi szakasz utáni csatlakozást a megszokott járatot megelőző (15 perccel korábban induló) járathoz biztosítjuk! A Margit híd budai hídfőjétől a Moszkva térre utazóknak a 960-as autóbuszt ajánljuk. A Moszkva tér felől Észak-Buda felé a 906-os és 923-as autóbuszok között az átszállási lehetőséget a Batthyány téren biztosítjuk ezeken az éjszakákon.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

- A MARGITSZIGET közösségi közlekedéssel a fenti időszakban is az Árpád hídon keresztül közelíthető meg. A 26-os autóbuszok az Árpád híd metróállomástól Margitsziget, Centenáriumi emlékműig közlekednek. Közép- és Észak-Buda felől a meghosszabbított 134-es autóbuszvonalon is elérhető a sziget, amely Békásmegyer, Újmegyeri tér és Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekedik 8.30 - 22.30 óra között. A reggeli időszakban csak a 26-os autóbuszok közlekednek a Margitszigeten, ekkor a 134-es busz továbbra is a Szentlélek tér és Újmegyeri tér között, a korábbi útvonalán közlekedik, 134A jelzéssel. A Margitszigetre közlekedő 134-es autóbuszra legkönnyebben a szentendrei HÉV-ről a Szentlélek térnél, a 86-os buszról a Raktár utcánál lehet átszállni. A Szentlélek térnél a 134-es járat megállója mindkét irányban a hídfőn, a 106-os buszok megállójában található.

Az autóbuszjáratok módosuló megállóiról és menetrendjükről hamarosan bővebb információt találhatnak a társaság honlapján, a www.bkv.hu/margithid címen. A hídfelújítás teljes időtartama alatt - így a fenti időszakban is - a gyalogosközlekedés a Margit hídon zavartalan. A kényelmetlenségek miatt a BKV az utazóközönség megértését és türelmét kéri.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?