8 °C Budapest

Két hétvégén nem közlekedhetnek BKV-járatok a Margit hídon

2010. október 7. 08:32

A Margit híd felújításának most következő ütemében a hídszerkezet hosszanti összehegesztését végzik. Ennek ideje alatt, e hét pénteken valamint jövő pénteken 21.00 órától a hétfő hajnali üzemkezdetig a hídon sem a 4-6-os villamosok, sem a nappali, sem az éjszakai autóbuszjáratok nem haladhatnak át. A villamos által nem érintett szakaszon a fenti időszakokban a Lánchídon át közlekedő villamospótló autóbuszokkal lehet utazni. A rekonstrukció teljes ideje alatt - így a fenti időszakban is - a gyalogosközlekedés a Margit hídon zavartalan - áll a BKV közleményében.

2009 augusztusa óta zajlik a Margit híd teljes körű rekonstrukciója. Az építkezés soron következő ütemében a hídszerkezet hosszanti összehegesztését végzi a kivitelező, s ezalatt - október 8-án, pénteken 21.00 órától az október 11-ei, hétfő hajnali üzemkezdetig, valamint október 15-én, pénteken 21.00 órától az október 18-ai, hétfő hajnali üzemkezdetig - a hídon sem az autóbuszok, sem a villamosok nem közlekedhetnek. A közösségi közlekedés által így nem érintett szakaszokon elsősorban a 2-es metró igénybevételét javasoljuk, amellyel elkerülhető a felszíni járatok kényszerűen hosszú útvonala.

A fenti időszakban a 4-6-os villamosok rövidített, a villamospótló, valamint az egyébként a hídon át közlekedő autóbuszok pedig módosított útvonalon, a Lánchídon keresztül közlekednek, az alábbiak szerint:

- PÉNTEK ESTE: A 4-es és a 6-os villamosok október 8-án és 15-én 20.50-től üzemzárásig a Fehérvári út illetve a Móricz Zsigmond körtértől csak az Oktogonig közlekednek. Az Oktogon és a Moszkva tér között utasaink a gyakori követési időközzel, szóló autóbuszokkal a Lánchídon keresztül közlekedő 4-6V villamospótlóval utazhatnak. A mozgásukban korlátozott utasaink közlekedését megkönnyítendő alacsonypadlós autóbuszok is járnak a villamospótló vonalán. A 91,191,291-es autóbuszok a Lánchídon keresztül, a Deák teret érintve érik el a Nyugati pályaudvart, valamint erre közlekedik a sűrített, szóló autóbusszal közlekedő 109-es járat is. (Ez utóbbi a Nyugati pályaudvart nem érinti.) A buszok megállnak a Batthyány téren is, átszállási lehetőséget teremtve a 2-es metró vonalára.

- SZOMBAT ÉS VASÁRNAP: A 4-es és a 6-os villamosok október 9-10-én, valamint 16-17-én egész nap a Fehérvári út illetve a Móricz Zsigmond körtértől csak a Jászai Mari térig közlekednek. A Nyugati pályaudvar és Moszkva tér között utasaink a gyakori követési időközzel, szóló autóbuszokkal a Lánchídon keresztül közlekedő 4-6V villamospótlóval utazhatnak. A mozgásukban korlátozott utasaink közlekedését megkönnyítendő alacsonypadlós autóbuszok is járnak a villamospótló vonalán. A 91,191,291-es autóbuszok a Lánchídon keresztül, a Deák teret érintve érik el a Nyugati pályaudvart, valamint erre közlekedik a sűrített, szóló autóbusszal közlekedő 109-es járat is. (Ez utóbbi a Nyugati pályaudvart nem érinti.) A buszok megállnak a Batthyány téren is, átszállási lehetőséget teremtve az M2-es metró vonalára.

- AZ ÉJSZAKAI AUTÓBUSZOK MENETRENDEJÉNEK MÓDOSULÁSA: A 906-os, 923-as valamint a 931-es éjszakai autóbuszok terelt útvonalon, a Lánchídon keresztül közlekednek. A 906-os, 923-as járatok sűrítve, szóló autóbuszokkal közlekednek. A hosszabb menetidő ellenére a megszokott éjszakai csatlakozásokat garantáljuk az éjszakai hálózaton. A 923-as vonalon a Margit hidat megelőző szakaszon mindig az adott járathoz, míg a Margit hídi szakasz utáni csatlakozást a megszokott járatot megelőző (15 perccel korábban induló) járathoz biztosítjuk! A Margit híd budai hídfőjétől a Moszkva térre utazóknak a 960-as autóbuszt ajánljuk. A Moszkva tér felől Észak-Buda felé a 906-os és 923-as autóbuszok között az átszállási lehetőséget a Batthyány téren biztosítjuk ezeken az éjszakákon.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- A MARGITSZIGET közösségi közlekedéssel a fenti időszakban is az Árpád hídon keresztül közelíthető meg. A 26-os autóbuszok az Árpád híd metróállomástól Margitsziget, Centenáriumi emlékműig közlekednek. Közép- és Észak-Buda felől a meghosszabbított 134-es autóbuszvonalon is elérhető a sziget, amely Békásmegyer, Újmegyeri tér és Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekedik 8.30 - 22.30 óra között. A reggeli időszakban csak a 26-os autóbuszok közlekednek a Margitszigeten, ekkor a 134-es busz továbbra is a Szentlélek tér és Újmegyeri tér között, a korábbi útvonalán közlekedik, 134A jelzéssel. A Margitszigetre közlekedő 134-es autóbuszra legkönnyebben a szentendrei HÉV-ről a Szentlélek térnél, a 86-os buszról a Raktár utcánál lehet átszállni. A Szentlélek térnél a 134-es járat megállója mindkét irányban a hídfőn, a 106-os buszok megállójában található.

Az autóbuszjáratok módosuló megállóiról és menetrendjükről hamarosan bővebb információt találhatnak a társaság honlapján, a www.bkv.hu/margithid címen. A hídfelújítás teljes időtartama alatt - így a fenti időszakban is - a gyalogosközlekedés a Margit hídon zavartalan. A kényelmetlenségek miatt a BKV az utazóközönség megértését és türelmét kéri.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm