10 °C Budapest

Közlekedési káosz - Forgalmi korlátozások az ünnepi hétvégén

2010. augusztus 20. 07:02

Az augusztus 20-i ünnepségek miatt lezárásokra, forgalomkorlátozásra és megállási tilalomra kell számítani a fővárosban. A tűzijáték miatt lezárják a gyalogosok és kerékpárosok elől a Margit hidat, a Lánchidat, az Erzsébet hidat, a Szabadság hidat, valamint a rakpartokat is.

A hétvégi kamionstopról a következő cikkünkben olvashatsz: Mikor lesz kamionstop az ünnepi hétvégén?

Az augusztus 20-i állami ünnepségek és rendezvények miatt forgalomkorlátozást vezet be a Budapesti Rendőr-főkapitányság a főváros több területén.

Tilos megállni augusztus 21-én 8 óráig a Lánchíd környékén, a Bem rakparton és a közeli utcákban, a Batthyány tér és a Döbrentei tér környékén, a Váralja utcában, a Lovas úton, a Kapisztrán téren, a Bajcsy-Zsilinszky út belvárosi oldalán az Andrássy út és az Arany János utca között. Szintén nem szabad megállni a Budai alsó rakparton az Üstökös utcától délre és a Pesti alsó rakparton az Erzsébet híd és a Közraktár utca, valamint a Dráva utca és a Garibaldi utca között. Tilos a megállás továbbá a Szabad sajtó úton, a Március 15. téren és környékén, a Széchenyi rakparton, a Kossuth Lajos téren, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és az MTA parkolójában, a Balassi Bálint utcában, az Alkotmány utcában a Honvéd utca és a Kossuth tér között, a Vajkay utcában, a Vértanúk terén, a Szalay utcában, az Akadémia utcában és az Olimpiai park parkolójában a táblákkal jelölt helyeken.

Szakaszosan és időszakosan lezárják ma délután fél 4-től 5 óráig a Clark Ádám tér - Lánchíd - Roosevelt tér - Zrínyi utca - Szent István tér útvonalat.

A közúti forgalmat elterelik ma délután 5 órától este 11-ig a Budaörsi út - Villányi út kereszteződésénél, a Budaörsi út - Alkotás utca - Hegyalja út csomóponton, a Móricz Zsigmond körtéren, a Hegyalja út - Mészáros utca kereszteződésében, a Kálvin téren, a Rákóczi út - Múzeum körút - Károly körút kereszteződésében, a Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy út kereszteződésében és a Nyugati téren.

Augusztus 20-án 8 órától éjfélig tilos megállni a Szent István-bazilika környékén, a Nádor utca mindkét oldalán a József Attila utca és az Arany János utca között, a Hercegprímás utca mindkét oldalán az Arany János utca és a József Attila utca között, a Szent István téren, a Bazilika mindkét oldali parkolójában, a Sas utca mindkét oldalán az Arany János utca és a József Attila utca között, az Október 6. utca mindkét oldalán az Zrínyi utca és a József Attila utca között. Nem lehet megállni ma délután 2 órától éjfélig a Bajcsy-Zsilinszky út páros oldalán a Nagysándor József utca és a Szent István Bazilika között.

A Szentjobb-körmenet miatt lezárják ma 17 óra 30 perctől 20 óráig a Szent István tér - Sas utca (Október 6. utca) - József Attila utca - Nádor utca (Zrínyi utca) - Arany János utca - Hercegprímás utca - Szent István tér útvonalat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Tisztavatási Ünnepség és főpróbája miatt ma reggel 6-tól délután 1-g lezárják a Hősök terét, a Kós Károly sétányt, az Állatkerti körútat az Állatkerti út és a Hősök tere között, valamint az Olof Palme sétányt a Hősök tere és a Dvorák sétány között. Korlátozásokra kell még 7-13 óra között a Dózsa György úton a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között, az Andrássy úton a Hősök tere és a Bajza utca között. Az érintett BKV járatok ekkor módosított útvonalon közlekednek.

A Mesterségek Ünnepe zavartalan lebonyolítása miatt tilos megállni egészen augusztus 24-én éjfélig az I. kerületben a Szent György utca mindkét oldalán az utca teljes hosszában, a Dísz téren a Színház utca és a Szent György utca közötti területen, a Palota úton az OSZK lift előtt 30 méter hosszon. Lezárják a Clark Ádám teret a Sikló előtti területen és a Sikló utcát.

A"Rakparty" elnevezésű rendezvény zavartalan lebonyolítása miatt tilos megállni augusztus 23-án fél 5-ig a Pesti alsó rakparton, a Lánchíd és az Erzsébet híd között. Lezárják a Pesti alsó rakpartot, a Garibaldi utcát és Havas utcát.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem