33 °C Budapest

Kitüntették a Magyar Suzukit

2010. szeptember 20. 09:02

A Magyar Tudományos Akadémia és a Magyarországi Görögök Kutatóintézete a magyar tudományos élet széles körű támogatásáért Sina Simon-díjjal jutalmazta a Magyar Suzuki Zrt.-t.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Magyarországi Görögök Kutatóintézete minden évben Sina Simon-éremmel jutalmazza a hazai tudományos intézmények támogatása, valamint a tudományos kutatások terén kimagasló érdemeket szerzett vállalatokat. A díj ünnepélyes átadására idén a Sina Simon születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett konferencia keretében került sor a Magyar Tudományos Akadémia székházának nagytermében. Az elismerő kitüntetést az idei díjazott Magyar Suzuki Zrt. képviseletében Hisashi Takeuchi vezérigazgató vette át Dr. Németh Tamástól, az MTA főtitkárától.

A Sina Simon-díj átadásakor Németh Tamás méltatta mindazokat az erőfeszítéseket, amelyeket a Magyar Suzuki Zrt. tett megalakulásától napjainkig a hazai tudományos munka érdekében. Ezek között a legfontosabbak a tudományos munka utánpótlás-generációjának támogatása, a felsőoktatási intézményekkel ápolt szoros munkakapcsolat, a környezettudatos, ám korszerű gyártástechnológiai eljárások alkalmazása, valamint a minőségi gyártás és az ehhez kapcsolódó kutatás-fejlesztés elősegítése.

A díj odaítélésének indoklásában az MTA főtitkára kitért magyarországi felsőoktatási intézmények és a Suzuki évtizedes múltra visszatekintő kapcsolatára, aminek az eredményei a gyártási folyamatok minőségének optimalizálásában és a vállalat által gyártott gépjárművek környezetkímélő jellemzőiben is tükröződnek - ilyen jellemző az energiatakarékos fogyasztás, az alacsony szén-dioxid-kibocsátás. A gyártás során alkalmazott fejlett technológiai megoldások hozzájárulnak a vállalat nemzetgazdaságban betöltött jelentős szerepéhez. Ezenfelül a vállalat széles hazai beszállítói hálózata is a magyar tudomány értékalapú fejlődését szolgálja.

A Sina Simon-díjról

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Báró Sina Simon görög származású bécsi, budapesti kereskedő, pénzember, bankár a XIX. század egyik legnagyobb tudományos és kulturális mecénása volt. Felkarolta a Nemzeti Színház, a Képzőművészeti Főiskola és a Nemzeti Múzeum ügyét, protezsálta a Vakok Intézetét és a hazai szakoktatás különböző intézményeit. A magyar tudományt támogatók közül ő ajánlotta fel az egyik legmagasabb összeget a Magyar Tudományos Akadémia megalapítására.

Az MTA főtitkára és a Magyarországi Görögök Kutatóintézetének igazgatója 2007 óta ítéli oda a Sina Simon-díjat a magyarországi tudományos intézmények és tudományos kutatások támogatása terén kimagasló érdemeket szerzett személyeknek vagy szervezeteknek. Az érmet az elmúlt években a Richter Gedeon Nyrt. és a Paksi Atomerőmű Zrt. kapta meg. Az odaítélt díjjal bronz emlékplakett és egy Sina Simon életéről szóló díszes album jár.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?