26 °C Budapest

20-ból 19 Suzukinak ez lesz a sorsa

Pénzcentrum
2010. augusztus 9. 10:02

Az elmúlt években jelentősen átalakult a Magyar Suzuki Zrt. értékesítési struktúrája. 2006-ban például az évi 159 ezer gyártott autó 79%-át exportálták, egy évvel később - a 232 ezerből - már 87%-ot, 2008-ban pedig 92%-ot értékesítettek a határon túl (281 ezerből), ma már csak 20-ból egy, vagyis az autók körülbelül 5%-a kerül a hazai piacra - írja a Napi Gazdaság.

Az esztergomi gyárban készült autók többsége a nyugati és a környező országokba kerül - mondta Ruska Viktória, a vállalat kommunikációs vezetője. Tavaly még az autók 94-95%-át exportálták, a többit a magyar piacon értékesítették. A cég az idei első félévben több mint 85 ezer autót gyártott, ezzel időarányosan tartják magunkat a körülbelül előirányzott 160 ezres éves gyártáshoz.

Az Audi Hungaria Motor Kft., amelynek termékei alapvetően exportra készülnek, a motorgyártásban 32%-os növekedést produkált és 25%-kal több járművet gyártott. A győri gyárban június végéig 876,9 ezer motor és 21,5 ezer jármű készült. A győri vállalkozás 681 milliárd forintos árbevételt ért el az év első hat hónapjában, míg 2009 azonos időszakában 490 milliárd forintot.

A Hankook rácalmási üzemében készült gumiabroncsok meghatározó hányada, 77%-a a nyugat-európai piacokra került az idei év első félévében, a termékek 21%-át Kelet-Európába exportálták, 1%- ukat pedig egyéb piacokra. A gyárban naponta 15-17 ezer gumiabroncs készült, ami 21,6%-kal több, mint a megelőző év hasonló időszakában.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?