Bezár a veszprémi ablaktörlőgyár: 70 embert elküldenek

Pénzcentrum
2010. július 9. 09:02

Három év után bezárja veszprémi üzemét az indai ablaktörlőgyár, a termelést Prágába telepítik, a cégtől csoportos létszámleépítéssel mintegy 70 dolgozót küldenek el - írja a Napi Gazdaság.

Az Ashok Piramal Grouphoz tartozó PMP céget még 2006 januárjában hozta létre az akkor már súlyos finanszírozási gondokkal küzdő, később a felszámolás sorsára jutott Bakony Művek Autóalkatrész-gyártó Zrt. A kezdetben mintegy 150 dolgozót foglalkoztató, évente átlagosan 1 milliárdos nettó árbevételt elérő társaság főként a Suzuki megrendelésére dolgozott, ám hamar kiderült, veszteségesen működik.

A céget alig egy évvel később az ablaktörlők mellett generátorokat, önindítókat, valamint olajszenzorokat is gyártó PMP-nek adták el.

Mivel tervezett beruházásához nem talált megfelelő ipari területet a társaság, és mivel a Suzuki újabb típusaihoz már nem szállíthat ablaktörlő rendszereket, a magyarországi gyártást Csehországba telepíti.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?