17 °C Budapest

Sosem gondolnád, milyen veszélyekkel is jár a nyaralás!

2010. július 25. 14:02

Utazáskor általában körültekintőbben kezeljük a csomagjainkat, miután megérkeztünk egy idegen országba, fokozottan ügyelünk értékeinkre. Ki gondolná, hogy épp a legbiztonságosabbnak hitt helyen álmában leselkedhet rá a legnagyobb veszély?

Több nemzetközi hírportál is világgá repítette a hét folyamán a Le Figaro francia napilap cikkét, mely szerint a francia hatóságok egy légi utaskísérőt vettek őrizetbe. A 47 éves Lucie R. Franciaország nemzeti légitársaságánál, az Air France-nál dolgozott. Főként a távol-keleti járatokon repült, a letartóztatására is a Tokióból való hazaérkezése után került sor Párizsban.


A légikisasszonyt azért kapcsolták le, mert a rendőrség gyanúja szerint ő állhatott az Air France gépein megszaporodott lopások mögött. A légitársaságnál csak idén januárjában öt utas összesen 4000 euró eltűnését jelentette, és a hatóságoknak feltűnt a légikísérő életvitelének költségei és a fizetése közötti jelentős különbség.

Mint kiderült nem volt téves a rendőri szimat. A hölgy lakásán az utasoktól eltulajdonított kitöltetlen csekkeket és bankkártyák számait találták meg, és a hírek szerint kihallgatás során 26 lopást is elismert, melyeket 2009 márciusától kezdődően hajtott végre. A lopásokat akkor követte el a hosszú repülő utak alatt, amikor az utasok aludtak. Nagy összegű készpénzt (eurót, jent, svájci frankot), valamint órákat, ékszereket, hitelkártyákat és csekkfüzeteket sikerült zsákmányolnia.

Főként a business osztályon utazó japán turistákat lopta meg, akik különösen jó célpontnak számítottak. Egyrészt a business osztályon utazók általában tehetősebbnek számítanak az átlagosnál, másrészt a japánok egyébként is szívesebben hordanak maguknál az átlagosnál nagyobb mennyiségű készpénzt. Az Air France-on történt eset példája mindannyiunkat arra int, hogy repülésünk során is legyünk figyelemmel értékeinkre. Ne hagyjuk elől pénztárcánkat, és ne tegyük közszemlére, ha esetleg sok készpénzzel utaznánk!

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem