Malév: fontos változás!

2010. július 19. 11:02

A Malév sikeresen bevezette az Amadeus DCS járatkiszolgáló rendszert, mely egyaránt előnyös az utasoknak és a személyzetének, hiszen a korszerű alkalmazással leegyszerűsödik, illetve felgyorsul az utasok repülőtéri kiszolgálása. Az utazóközönség az új online check-in rendszert is használatba vehette, melynek egyik nagy előnye például, hogy továbbúti járatokra is engedélyezi az utaskezelést, valamint az utasfelvétel folyamata egyszerű és könnyen áttekinthető. A Malév tavaly indította az Amadeus Altéa utaskiszolgálási platformra való átállást, melynek tavalyi első állomásaként az online foglalási rendszer motorját újította meg - közölte ma a légitársaság. 

A Malév július 6-án, budapesti bázisán teljes egészében áttért az új generációs Amadeus Altéa utaskiszolgáló szolgáltatási platformra. A felkészülés idején áprilistól kezdődően több száz, az utas- és járatkiszolgálásban érintett dolgozó részesült képzésben a Malév Ground Handlingnél. Az első két hét tapasztalati alapján megállapítható, hogy az átállás zökkenőmentesen történt, ami a nyári csúcsforgalomra való tekintettel - amikor naponta több tízezer utas repül a Malév járataival - különösen fontos.

Év végéig 25 állomáson térnek át az új generációs Amadeus Altéa utaskiszolgáló platformra
Az Altéa rendszert használó Malév alkalmazottak így már egy egységesített platformon dolgoznak, ami gyors, innovatív technológia alapján működik. Az ügyféladatbázis központosított kezelése azt jelenti, hogy mostanra sokkal könnyebbé vált az információk átvitele a repülőjegy lefoglalásától kezdve egészen a check-in-ig.


Az átállás napjától a Budapestről induló utasok új online és kioszk check-in alkalmazásban is kezdeményezhetik a check-in tranzakciókat. Az online check-in rendszer nagy előnye a korábbival ellentétben, hogy a továbbúti járatokra is engedélyezi az utaskezelést.

A check-in automata alkalmazás is gyorsabban, megbízhatóbban működik az előzőnél. Az utasfelvétel folyamata egyszerű és könnyen áttekinthető. Lehetőség nyílik akár csak a beszállókártya kinyomtatására, ha az utas már az Interneten bekezelt, de nyomtató hiányában nem volt alkalma a beszállókártyáját kiállítani.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?