3 nap kórházban, másfél milliós számla

2010. július 12. 16:02

Többmilliós költséggel is járhat, ha nyaraláskor megbetegszünk vagy baleset ér bennünket. Bizonyos kórházakban az egynapos kivizsgálás díja 1-3 millió forintra is rúghat, ha pedig mentőrepülővel kell a sérült nyaralót hazaszállítani, az Európa területéről 5-8 millió forintba, a kontinensen kívülről pedig akár 30 millió forintba is kerülhet. Érvényes utasbiztosítással mindezek a költségek elkerülhetők, sőt, szükség esetén akár orvosi kíséretet is kaphatunk, itthonról megszervezik a szállás és a repülőjegy átfoglalását, és segítenek a nyelvi akadályok leküzdésében is.

Talán nem mindenki tudja a nyaralás tervezésekor, mekkora költségekkel járhat, ha biztosítás nélkül utazik. Azonban nem árt tisztában lennünk azzal, hogy Európában már a kisebb ambuláns orvosi ellátásokért is elkérnek 100-400 eurót, míg ha súlyosabb balesetet szenvedünk, a mentés és a kórházba szállítás mentőautóval 100-500 ezer, mentőhelikopterrel pedig 2-3 millió forintba is kerülhet. A kórházi költségek jellemzően napi 100-800 ezer forint körül mozognak. Bizonyos országokban - például az USA-ban, Kanadában, Izraelben, Kínában, Oroszországban - az egynapos kórházi kivizsgálás költsége elérheti az 1-3 millió forintot is.

"A napokban Törökországban egy középkorú hölgy váratlan szívproblémájának kivizsgálása - 3 napos kórházi tartózkodással - több mint másfél millió forintnyi eurónak megfelelő összegbe került. A vizsgálat elvégzése nélkül nem vállalhatta volna hazafelé a repülőutat. Ez az árszint a török és a bolgár tengerparton is megszokottnak számít. Nem érdemes tehát a napi pár száz forintos biztosításon spórolni." - mondta Erdős Mihály, az Európai Utazási Biztosító (EUB) elnök-vezérigazgatója.

A biztosítóknál a leggyakoribb és legnagyobb összegű kifizetések éppen az orvosi ellátásból és a kórházi kezelésekből fakadnak. A jellemző betegségek közé tartozik a gyomorrontás, a vírusfertőzés, a megfázás és egyéb kisebb rosszullétek, míg a súlyosabb, kórházi ellátást igénylő esetek a vakbélgyulladás, az agyvérzés, szívinfarktus vagy akár egy ritka vírus által terjesztett kór.

Ha külföldön megbetegszünk, érdemes rögtön orvoshoz fordulnunk, nem kell megvárnunk, míg fekvőbeteggé válunk. Ilyenkor fontos mielőbb kapcsolatba lépni a biztosító 24 órás telefonos segélyszolgálatával, mely azonnal megfelelő orvos-elérhetőséget ad, és megszervezi az ellátást is. A biztosító szükség esetén akár milliós nagyságrendben is helytáll a bajbajutott utas helyett.

PC BLOGGER & PODCASTER
iO Charts  |  2022. július 1. 19:00
A magas infláció hatását – ami az árszínvonal emelkedésében nyilvánul meg – egy ideje má...
Holdblog  |  2022. július 1. 18:02
Nagy hibák. A könyv szerzője, Michael Batnick temérdek hibát követett el a befektetéseiben és az éle...
MEDIA1  |  2022. július 1. 17:10
Havas néhány hete még arról beszélt, hogy csak nyári szabadságra küldték a műsorát az N1TV-től. Most...
Kiszámoló  |  2022. július 1. 10:49
Írtam a Raiffeisen Gold 2-ről néhány hete, mint jó számlacsomagról, ha 400 ezer forint felett kerese...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?