18 °C Budapest

Rejtélyes Bugatti! Létezik-e a 800 lóerős elektromos sportkocsi?

2010. május 28. 14:02

Nyugati lapértesülések szerint 800 lóerős elektromos sportautót készített a Bugatti. A Bentley Continental GT alapjaira épült a tanulmány, lítium-ion akkumulátorral és két, egyenként 400 lóerős villanymotorral szerelték fel, együttes nyomatékuk 2200 Nm.

A Motorauthority magazin szerint egy magát megnevezni nem kívánó belső informátor fedte fel az elektromos autó létezését, egyelőre kérdéses, hogy a nagyközönség valaha is láthatja a prototípust.

A modell állítólag annak demonstrálására készült, hogy benzin nélkül sem érne véget az élet, az "elemes" Bugatti szimbolizálja az elektromos technológiában rejlő lehetőségeket.

Az alternatív Bugatti hihetetlen gyorsulást produkált a teszteken, viszont nem sikerült megoldani, hogy az akkumulátor megfelelő ideig tartson ki. Amennyiben az autóban rejlő összes lehetőséget kihasználják, a telep néhány perc alatt lemerül, vagyis sok munka vár még a fejlesztői csapatra, ha piacképessé akarja tenni a technológiát.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?