21 °C Budapest

Milliárdosok játékszerei: mindenkinek leesett az álla - képekkel

Pénzcentrum
2009. november 9. 16:58

Billiárdozz Houdini asztalán, golfozz Trumppal A hipergazdagok imádják szórni a pénzt az olyan méregdrága játékszerekre, mint a magánrepülőgépek vagy a jachtok, ráadásul sokan nem érik be saját sziget, esetleg golfpálya nélkül. A Forbes magazin összeállításából szemezgettünk, nézzük, mire költenek - nem ritkán csupán kedvtelésből - a leggazdagabbak!

David Copperfield szigete

A neves illuzionista három éve 50 millió dollárt fizetett a Karib-térségben található Musha Cay szigetért. A szigeten felhúzott épületekben megcsodálhatjuk a bűvész magángyűjteményének legékesebb darabjait. Akinek például egy-két lökéshez van kedve, az játszhat egyet Houdini egykori billiárdasztalán.


Donald Trump golfpályája

A híres ingatlanos és befektető Donald Trump magán golfklubjába 350 ezer dollár a beugró, az éves tagsági díj pedig 18,5 ezer dollár. A 36 lyukú golfpálya mellett a tagok kényelmét teniszpályák és medencék is szolgálják.


Danica Patrick luxuslakókocsija

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Indycar sorozat egyik női versenyzője az év nagy részét a versenysorozat helyszínei közötti utazással tölti. A kényelme érdekében beruházott egy több millió dolláros lakókocsiba, amely a legmodernebb berendezésekkel van felszerelve. A kamion üzemeltetése 1-2 millió dollár között van, amit a versenyző nem sokall, mert úgy érzi, hogy maximálisan kihasználja a lakókocsit.


Az összeállítás folytatódik...

További játékszerek: repülők, jachtok, autók

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?