20 °C Budapest

Milliárdosok játékszerei: mindenkinek leesett az álla - képekkel

Pénzcentrum
2009. november 9. 16:58

Billiárdozz Houdini asztalán, golfozz Trumppal A hipergazdagok imádják szórni a pénzt az olyan méregdrága játékszerekre, mint a magánrepülőgépek vagy a jachtok, ráadásul sokan nem érik be saját sziget, esetleg golfpálya nélkül. A Forbes magazin összeállításából szemezgettünk, nézzük, mire költenek - nem ritkán csupán kedvtelésből - a leggazdagabbak!

David Copperfield szigete

A neves illuzionista három éve 50 millió dollárt fizetett a Karib-térségben található Musha Cay szigetért. A szigeten felhúzott épületekben megcsodálhatjuk a bűvész magángyűjteményének legékesebb darabjait. Akinek például egy-két lökéshez van kedve, az játszhat egyet Houdini egykori billiárdasztalán.


Donald Trump golfpályája

A híres ingatlanos és befektető Donald Trump magán golfklubjába 350 ezer dollár a beugró, az éves tagsági díj pedig 18,5 ezer dollár. A 36 lyukú golfpálya mellett a tagok kényelmét teniszpályák és medencék is szolgálják.


Danica Patrick luxuslakókocsija

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Indycar sorozat egyik női versenyzője az év nagy részét a versenysorozat helyszínei közötti utazással tölti. A kényelme érdekében beruházott egy több millió dolláros lakókocsiba, amely a legmodernebb berendezésekkel van felszerelve. A kamion üzemeltetése 1-2 millió dollár között van, amit a versenyző nem sokall, mert úgy érzi, hogy maximálisan kihasználja a lakókocsit.


Az összeállítás folytatódik...

További játékszerek: repülők, jachtok, autók

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20
Hello vidék  |  2021. szeptember 19. 07:29