4 °C Budapest

A Suzuki gőzerővel készül a 100. évfordulóra

Pénzcentrum
2009. július 28. 17:02

Az 1909-es egy rendkívül eseménydús év lehetett az autógyártás tekintetében, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az Audi és a Bugatti után a Suzuki is gőzerővel készül a cégalapítás 100. évfordulójának méltó megünneplésére.

A Suzuki történetének első 100 éve nagyon rögösre és változatosra sikerült, hosszú ideig tartott, mire a mai szintre eljutottak. Az egész a fiatal Michio Suzuki szövőszék gyártó inassal kezdődött, aki eleinte a ruhagyártásban keresett megoldást a vízszintes és függőleges szálak gépi fonásának problémájára.

Ettől a távoli kiinduló ponttól ered a Suzuki Szövőgyár története, amely a világháború utáni időszakban már kisebb motorokat is gyártott, melyeket kerékpárokra szereltek. Néhány évvel később megalkották a Suzuki első autóját, a képen látható Suzilight modellt 360 köbcentiméteres, kéthengeres motorral szerelték fel.

Suzulight (Forrás: Classic Car)

Sokak szerint ekkor új időszámítás kezdődött az autóiparban, a találékony fejlesztések révén néhány évtized alatt a világ egyik legnépszerűbb márkájává nőtte ki magát a Suzuki. 1989-re a globális termelési szint meghaladta az évi 10 millió autót, mára a Suzuki vezető márkának tekinthető a maga kategóriájában.

A korábbinál sokkal versenyképesebb Swift és az SX4 sikereit a népszerű motorkerékpárok koronázzák meg. A Suzuki a tervek szerint még nagyobb hangsúlyt fordít a környezetbarát technológiák fejlesztésére a jövőben.

NEKED AJÁNLJUK
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?