17 °C Budapest

A Suzuki gőzerővel készül a 100. évfordulóra

Pénzcentrum
2009. július 28. 17:02

Az 1909-es egy rendkívül eseménydús év lehetett az autógyártás tekintetében, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az Audi és a Bugatti után a Suzuki is gőzerővel készül a cégalapítás 100. évfordulójának méltó megünneplésére.

A Suzuki történetének első 100 éve nagyon rögösre és változatosra sikerült, hosszú ideig tartott, mire a mai szintre eljutottak. Az egész a fiatal Michio Suzuki szövőszék gyártó inassal kezdődött, aki eleinte a ruhagyártásban keresett megoldást a vízszintes és függőleges szálak gépi fonásának problémájára.

Ettől a távoli kiinduló ponttól ered a Suzuki Szövőgyár története, amely a világháború utáni időszakban már kisebb motorokat is gyártott, melyeket kerékpárokra szereltek. Néhány évvel később megalkották a Suzuki első autóját, a képen látható Suzilight modellt 360 köbcentiméteres, kéthengeres motorral szerelték fel.

Suzulight (Forrás: Classic Car)

Sokak szerint ekkor új időszámítás kezdődött az autóiparban, a találékony fejlesztések révén néhány évtized alatt a világ egyik legnépszerűbb márkájává nőtte ki magát a Suzuki. 1989-re a globális termelési szint meghaladta az évi 10 millió autót, mára a Suzuki vezető márkának tekinthető a maga kategóriájában.

A korábbinál sokkal versenyképesebb Swift és az SX4 sikereit a népszerű motorkerékpárok koronázzák meg. A Suzuki a tervek szerint még nagyobb hangsúlyt fordít a környezetbarát technológiák fejlesztésére a jövőben.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm