18 °C Budapest

Milliárdosok játékszere: luxustoll majd' hárommilliórét (képekkel)

2010. január 20. 13:02

Nagyjából 2,8 millió forint értékű tollat dobott piacra a méregdrága luxussportkocsijairól ismert autógyártó, a Bugatti. A kocsik árából kiindulva a toll megvásárlása igazán nem jelent majd nagy megterhelést a márka hűséges vásárlóinak.

15 ezer amerikai dollárt, vagyis egy alsó-középkategóriás újautó árát kérik el azért a Bugatti márkajelzéssel ellátott luxustollért, aminek a híre a napokban járja körbe a világsajtót. A limitált mennyiségben gyártott töltőtollból mindössze 499 darabot állít elő az olasz Ferrari da Varese nevű cég, amelynek csak a neve azonos a maranellói, tűzpiros autóiról ismert sportkocsigyáréval.

A Bugatti új tollja


A toll testének alapanyaga alumínium, amely a készítése során nikkel, színezüst, palládium és végül platina bevonatot kapott. A toll hegye ródiummal bevont 18 karátos aranyból készült, az írószerszám töltöttségi állapotát pedig zafír üvegen követheti nyomon a használója. Hossza 16 centiméter, súlya pedig 95 gramm, és természetesen mind a tollon, mind pedig a toll hegyén megtalálható az autógyár logója is.


A Bugatti kocsik áraiból következtetve nem valószínű, hogy nehezen fog gazdára találni a legyártott 499 darab toll. A világ leggyorsabb utcai sportkocsijaként számon tartott - 407 km/h-s végsebességet tudó - autója, a Bugatti Veyron például több mint egymillió euróba kerül, és a fenntartási költsége sem piskóta.


A 16 hengeres Veyronon ugyanis minden megtett 4000 kilométer után gumikat kell cserélni, melynek költsége nagyjából 10 ezer dollárt tesz ki. Azonban ennél is sokkal többe - alkalmanként több mint 60 ezer dollárba - kerül, hogy minden harmadik gumicserekor a komplett kereket kell megújítani az autón - írja a MotorAuthority.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm