23 °C Budapest

Hatalmas árcsökkenés: negyedével olcsóbbak az új autók Szlovákiában

Pénzcentrum
2009. december 2. 11:32

Akár több tíz százalékkal olcsóbban juthatunk új autóhoz, mint tavaly. Néhány modell ára ugyanis 2-25 százalékkal is csökkent- írja a bumm.sk.

"A legnagyobb árcsökkenés a kisautóknák jelentkezett. Ezeket a modelleket érintette leginkább a roncsprémium, az árakat így a piac igényeihez kellett alakítani" - magyarázta a Pravda c. napilapnak Lucia Busquet, a Skoda munkatársa.

A Skoda Fabia alapmodellje, mely tavaly több mint 9290 euróba került, idén 8109 euróért megvásárolható. Egy ötajtós Peugeot 207-est tavaly 11584 euróért lehetett venni. Most 10890 euróba kerül.

"A fő ok a jelenlegi helyzet a piacon - jelentősen csökkentek az eladások, nyomás van az autók és a felszereltség árain. Ez azonban világméretű trend, nem csak szlovákiai specifikum" - mondta Ivana Orivská, a Peugeot szlovákiai forgalmazójának szóvivője. Az új autók eladása a roncsprémium lecsengése után jelentősen csökkent. Busquet szerint októberben 37 százalékos visszaesést tapasztaltak.

Az emberek a válság idején megpróbálják kordában tartani kiadásaikat, és későbbre halasztják az autóvásárlást. Hasonlóan jár el több vállalat is. Jana Rajcová, a Renault márkakereskedésének szóvivője szerint főleg a vállalati vásárlásoknál tapasztalható erős visszaesés.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kereskedők eltérően vélekednek a jövőről. Egyesek szerint már nem zuhannak tovább az autóárak, hiszen már most is rekordalacsonyak. Többen azonban óvatosan vélekednek az elkövetkező időszakról. "Nincs ok az árcsökkentés trendjének változására. További visszaesés várható az autóeladás terén" - vélekedik Oravská.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 9. péntek
Félix
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?