16 °C Budapest

Megerősített tető nélkül nincs biztonságos autó

2009. november 18. 12:32

A Ford, a Subaru és a Volkswagen gépjárművei végeztek az Egyesült Államok biztosítói által összegzett biztonsági lista élén.

A virginiai székhelyű Autópálya Közlekedésbiztonsági Intézet (Insurance Institute for Highway Safety - IIHS) éves felmérése után 19 személyautó és 8 szabadidőautó (SUV) 2010-es verziója kapta meg a legmagasabb biztonsági besorolást. A díjazottak száma jelentősen csökkent, mivel az IIHS megszigorította a tető gyűrődését illető előírásait.

A Ford és hozzá tartozó Volvo zsebelhette be a legtöbb díjat, szám szerint hatot, a japán Subaru öt autója kapta meg a legbiztonságosabbaknak járó kitüntetést, míg a Volkswagen az Audival együtt szintén ötöt.

A Ford-konszernhez tartozó járművek közül a Ford Taurus, a Lincoln MKS, valamint a Volvo S80-as, C30as, XC60-as és XC90-es modelljei kapták meg az elismerést. A Subaru minden kategóriában nyert díjat, ahol indult, biztonsági elismerést kapott a Legacy, az outback, az Impreza, a Forester és a Tribeca is. A Subaru - melynek eladásai az amerikai piacon a pánik közepette is 13 százalékkal nőttek 2009 első tíz hónapjában - sikereit annak köszönheti, hogy az alacsonyan fekvő boxermotor frontális ütközéskor nem az utastérbe, hanem az alá csúszik be, megvédve ezzel az utasokat.

A Volkswagen biztonságra törekvő munkásságát a Jetta, a Passat, a Golf, a Tiguan és az Audi R3-as esetében látta díjazásra érdemesnek az intézet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A járműveket első, oldalsó és hátsó ütközések eredményeinek alapján minősítették. Az autóknak rendelkezniük kell elektronikus menetstabilizátorral, ESC-vel is, ezen felül meg kellett felelniük az IIHS által korábban előírt megerősített tetővédelmi elveknek is. (A Honda Accord és a Ford Fusion például ezen esett ki az idei versenyen.)

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM