25 °C Budapest

Címke: frontális ütközés (20 cikk)

Pénzcentrum | 2011. március 27. 07:02

Így úszhatsz meg egy halálos balesetet az autópályán

A közlekedési balesetekkel okozott károk nem merülnek ki az összetört autók, tereptárgyak és épületek helyreállításának költségeiben, és a balesetet szenvedettek személy sérüléseinek ellátásában. Egy huzamosabb munkakieséssel, hosszan tartó egészségkárosodással járó baleset rengeteg közvetett költséget generál, melyet sem a biztosítótársaságok, sem az eseményért felelős személy vagy szervezet nem térít meg. Ezért mindenképp törekedni kell a baleset elkerülésére, vagy következményeinek csökkentésére - még vétlen félként is.

Pénzcentrum | 2010. június 1. 13:02

120-szal ütköztettek frontálisan két vadiúj Saab 9-5-öst! Íme a videó!

Az új Saab 9-5-öst annak ellenére 2010-es modellnek titulálja a gyártó, hogy az autószalonokban csak júliustól lesz elérhető a frissített modell. Az értékesítés előtt a Saab egy - nem hivatalos - töréstesztet hajtott végre melynek során két 9-5-öst ütköztettek 120 km/h-s sebességgel.

Pénzcentrum | 2009. december 3. 14:02

Lehull az Opel-lepel: azta, itt a 2010-es Astra (törésteszt)

Az idény hatályba lépett szigorúbb követelmények szerint is a maximumként elérhető öt csillaggal tűntette ki az új Opel Astrát az Euro NCAP. A csillagok száma azt mutatja, hogy miképpen teljesít a jármű a felnőtt-védelemben, a gyermekbiztonságban, a gyalogosvédelemben és a vezetőtámogatásban.

Pénzcentrum | 2009. április 14. 13:00

Kisautók ütköztek: súlyos végtag- és nyaki sérülések - teszt

A tengerentúli közlekedésbiztonsági intézet szervezésében kisautókkal és középkategóriás modellekkel szimuláltak baleseteket 65 kilométer per órás sebesség mellett. A kétszemélyes Smart egy Mercedes C-osztállyal, a Yaris egy Toyota Camryval nézett farkasszemet a törésteszten. A végeredmény elgondolkodtató!

Pénzcentrum | 2009. március 2. 14:00

Ezzel a Toyotával nehéz lesz karambolozni!

A Toyota továbbfejlesztette a csúcskategóriás modellekben már kipróbált ütközésvédelmi rendszereit. Az új radarral felszerelt védelmi rendszer nagyobb hatékonysággal érzékeli a várható veszélyeket és hangjelzéssel figyelmezteti a jármű vezetőjét a problémás forgalmi helyzetre.

Pénzcentrum | 2009. február 17. 11:00

Ellenőrizd a gyerekülést: a csemetéd biztonságánál nincs fontosabb!

Felmérések szerint az autósok alig harmada rögzíti az előírásoknak megfelelően a biztonsági gyereküléseket, 83 %-uk pedig nincs is tisztában a gyerekülésekre vonatkozó szabályokkal. A szakértők a szülők felelősségére hívják fel a figyelmet, hiszen mi lehetne fontosabb, mint a gyermekünk, vagy az unokánk biztonsága!

Pénzcentrum | 2008. december 17. 14:00

Már nem száguldó koporsók a kisautók sem

A kis autók nagyságrendekkel jobbak az ütközési tesztekben, mint korábban voltak, de így is lemaradásban vannak a nagyobb társak mögött, különösen, ami az oldalirányú ütközések elleni védelmet illeti.