17 °C Budapest

Az autócsere programok húzzák a piacot az unióban

2009. június 17. 08:32

Májusban már csak 4,9 %-kal kelt el kevesebb személygépkocsi az Európai Unióban, mint egy évvel korábban - derül ki az ACEA iparági szervezet legfrissebb adataiból.

Az év elején a visszaesés éves mértéke még meghaladta a 20 %-ot. Trendfordulóról mindazonáltal egyelőre nem érdemes beszélni, a piacot ugyanis az állami autócsere-programok húzzák. Ezek kifutásával viszont a kereslet ismét zuhanni kezdhet - hangsúlyozzák elemzők.

Nehéz időszak előtt áll a jórészt alkatrész-beszállítókat tömörítő magyar járműipar is - mondta tegnap Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

Forrás: ACEA, VG

A tárcavezető ugyanakkor hangsúlyozta: a kormány által a közelmúltban elfogadott Közúti járműipari akcióterv hozzásegíti az ágazatot ahhoz, hogy a lehető legkevesebb veszteséggel vészelje át a válságot.

Korábban:
Nyugdíjaznák magukat az autópiaci guruk: belefáradtak a szélmalomharcba

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Gablini: "Roncsprémium helyett áremelés jöhet az autópiacon!"

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?