Az autócsere programok húzzák a piacot az unióban

2009. június 17. 08:32

Májusban már csak 4,9 %-kal kelt el kevesebb személygépkocsi az Európai Unióban, mint egy évvel korábban - derül ki az ACEA iparági szervezet legfrissebb adataiból.

Az év elején a visszaesés éves mértéke még meghaladta a 20 %-ot. Trendfordulóról mindazonáltal egyelőre nem érdemes beszélni, a piacot ugyanis az állami autócsere-programok húzzák. Ezek kifutásával viszont a kereslet ismét zuhanni kezdhet - hangsúlyozzák elemzők.

Nehéz időszak előtt áll a jórészt alkatrész-beszállítókat tömörítő magyar járműipar is - mondta tegnap Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

Forrás: ACEA, VG

A tárcavezető ugyanakkor hangsúlyozta: a kormány által a közelmúltban elfogadott Közúti járműipari akcióterv hozzásegíti az ágazatot ahhoz, hogy a lehető legkevesebb veszteséggel vészelje át a válságot.

Korábban:
Nyugdíjaznák magukat az autópiaci guruk: belefáradtak a szélmalomharcba

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Gablini: "Roncsprémium helyett áremelés jöhet az autópiacon!"

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem