23 °C Budapest

Az autócsere programok húzzák a piacot az unióban

2009. június 17. 08:32

Májusban már csak 4,9 %-kal kelt el kevesebb személygépkocsi az Európai Unióban, mint egy évvel korábban - derül ki az ACEA iparági szervezet legfrissebb adataiból.

Az év elején a visszaesés éves mértéke még meghaladta a 20 %-ot. Trendfordulóról mindazonáltal egyelőre nem érdemes beszélni, a piacot ugyanis az állami autócsere-programok húzzák. Ezek kifutásával viszont a kereslet ismét zuhanni kezdhet - hangsúlyozzák elemzők.

Nehéz időszak előtt áll a jórészt alkatrész-beszállítókat tömörítő magyar járműipar is - mondta tegnap Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

Forrás: ACEA, VG

A tárcavezető ugyanakkor hangsúlyozta: a kormány által a közelmúltban elfogadott Közúti járműipari akcióterv hozzásegíti az ágazatot ahhoz, hogy a lehető legkevesebb veszteséggel vészelje át a válságot.

Korábban:
Nyugdíjaznák magukat az autópiaci guruk: belefáradtak a szélmalomharcba

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Gablini: "Roncsprémium helyett áremelés jöhet az autópiacon!"

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?