24 °C Budapest

Schumacher körözött az új Ferrarival: borítékolható volt a pályacsúcs

Pénzcentrum
2009. június 15. 14:02

A Ferrari vásárlók szinte kivétel nélkül elégedetten számolnak be, amikor az autó teljesítményéről és kezelhetőségéről kérdezik őket. Az olasz gyártó azokra is gondolt, akik még ettől is magasabb követelményeket támasztanak és megalkották a Ferrari 599 HGTE csúcsmodellt. Az autót a hétszeres világbajnok Michael Schumacher tesztelte, az új pályacsúcs előre borítékolható volt.

A sportautót első alkalommal a márciusi Genfi Autószalon keretében csodálhatta meg a nagyközönség, hogy mit tud a jármű, arra maga Schumacher adta meg a választ, amikor 20 körön át tépte az aszfaltot a fioranoi tesztpályán.

Schumacher a volánnál (Forrás: motorauthority.com)

A legjobb köridő önmagáért beszél, a már visszavonult bajnok által elért 1:26,5-ös új pályacsúcs 3,1 másodperccel jobb, mint amit a legendás F40-es tudott és további fél másodpercet vert az F430-asra és az F50-es modellekre.

A világbajnok a gyári tesztpályán is vezette már az autót, de azokat az időeredményeket nem tették közzé. A saját aszfaltcsíkon a leendő Ferrari tulajdonosok ismerkedhetnek meg a jármű teljesítményével és a saját képességeik határaival, mielőtt részt vennének a közúti közlekedésben.

Schumacher és a Ferrari 599 HGTE (Forrás: motorauthority.com)

Az oktatás különböző szinteken zajlik a vezető képességeitől függően, itt még a gyakorlatlanabb tulajdonosok is könnyen elsajátíthatják a nagyteljesítményű sportautó vezetésének művészetét. A tesztpályán az extrém időjárási körülményeket is tudják szimulálni, aminek köszönhetően jobban megismerhetik a vásárlók, hogy hogyan viselkedik az autó nedves, csúszós útviszonyok között.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem