4 °C Budapest

Schumacher körözött az új Ferrarival: borítékolható volt a pályacsúcs

Pénzcentrum
2009. június 15. 14:02

A Ferrari vásárlók szinte kivétel nélkül elégedetten számolnak be, amikor az autó teljesítményéről és kezelhetőségéről kérdezik őket. Az olasz gyártó azokra is gondolt, akik még ettől is magasabb követelményeket támasztanak és megalkották a Ferrari 599 HGTE csúcsmodellt. Az autót a hétszeres világbajnok Michael Schumacher tesztelte, az új pályacsúcs előre borítékolható volt.

A sportautót első alkalommal a márciusi Genfi Autószalon keretében csodálhatta meg a nagyközönség, hogy mit tud a jármű, arra maga Schumacher adta meg a választ, amikor 20 körön át tépte az aszfaltot a fioranoi tesztpályán.

Schumacher a volánnál (Forrás: motorauthority.com)

A legjobb köridő önmagáért beszél, a már visszavonult bajnok által elért 1:26,5-ös új pályacsúcs 3,1 másodperccel jobb, mint amit a legendás F40-es tudott és további fél másodpercet vert az F430-asra és az F50-es modellekre.

A világbajnok a gyári tesztpályán is vezette már az autót, de azokat az időeredményeket nem tették közzé. A saját aszfaltcsíkon a leendő Ferrari tulajdonosok ismerkedhetnek meg a jármű teljesítményével és a saját képességeik határaival, mielőtt részt vennének a közúti közlekedésben.

Schumacher és a Ferrari 599 HGTE (Forrás: motorauthority.com)

Az oktatás különböző szinteken zajlik a vezető képességeitől függően, itt még a gyakorlatlanabb tulajdonosok is könnyen elsajátíthatják a nagyteljesítményű sportautó vezetésének művészetét. A tesztpályán az extrém időjárási körülményeket is tudják szimulálni, aminek köszönhetően jobban megismerhetik a vásárlók, hogy hogyan viselkedik az autó nedves, csúszós útviszonyok között.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16