Melyek a legbiztonságosabb autók? Meglepő eredmény született!

Pénzcentrum
2007. november 20. 13:00

Míg korábban a lóerő és a felszereltség játszotta a legnagyobb szerepet a vásárlói döntésekben, addig mára a biztonság vette át ezek szerepét. Ez érezhető egyrészről az autóreklámok megváltozott hangvételében, másrészről az autógyárak azon igyekezetében, hogy mind a belső kialakítással, mind pedig a biztonsági eszközök széles skálájával javítsák az utasok esélyeit.

Az amerikai autósszövetség által végzett töréstesztek is arra a végeredményre jutottak, hogy rendkívül dinamikusan fejlődik az autópiac a biztonságosság tekintetében. Az idei tesztekben 34 modell kapott jó minősítést, a tavalyi 21-gyel szemben.

Olyan új kategóriák iratkoztak fel a listára, mint a felsőkategóriás pickupok vagy a kiskategóriás autók, minden bizonnyal annak köszönhetően, hogy az autógyártók légzsákok tömegével és menetstabilizáló rendszerekkel szerelik fel legtöbb modelljüket. A felsőkategóriás pickupok közül a Toyota Tundra, míg a kisautóknál a Subaru Impreza került fel most első ízben a legbiztonságosabb autók listájára.


A gyártók azonban nem csak a légzsákok és a menetstabilizáló rendszerek kérdésében léptek nagyot előre, többen is újra tervezőasztalhoz ültek, hogy még biztonságosabbá tegyék az üléseket és a fejtámlákat, melyek a hátulról való ütközésnél játszanak fontos szerepet. A legtöbb modellnek ugyanis pont ezen a területen voltak hiányosságai.

Az erőfeszítések láthatóan eredményre vezettek: a BMW X3 és X5, illetve a Honda Accord, Element és Odyssey is jó eredménnyel "vizsgázott", tavalyi csúfos teljesítménye után. De hasonló fejlesztéseivel tavaly épphogy csak "elfogadható" eredményén javítani tudott a Volkswagen is, az Audi A3-mal.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A 34 valóban biztonságosnak minősített modell többsége ázsiai gyártótól származik, de 6-6 amerikai és német, illetve 5 svéd gyártmányú modell is helyet kapott az idei évben.

Frontális törés esetén 60 kilométer per órás sebesség mellett vizsgálták a becsapódás okozta hatásokat, míg az oldal irányú ütközésnél 50 kilométer per órával érkezett a másik "jármű". Az autósszövetség mérnökei emellett két lépcsőben vizsgálták azt is, hogy becsapódáskor milyen védelmet nyújt az utasok számára az ülés és a fejtámla.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm