Spórold meg a benzin 30 százalékát!

Pénzcentrum
2007. november 16. 10:05

A "legzöldebb 2008-as modell" díjjal jutalmazta egy kaliforniai bizottság a Chevrolet 8 üléses hibrid terepjáróját. Ez véget vethet annak a mítosznak, mely szerint az üzemanyag-hatékony megoldások csakis kis- és középkategóriás modelleken keresztül valósulhatnak meg.

A Chevrolet Tahoe a legnagyobb amerikai autógyártó, a General Motors, a BMW, a Daimler, a Mercedes-Benz és a Chrysler fejlesztési együttműködésének eredményeként gördül le a futószalagról és kerül a kereskedésekbe jövő év elején. A modell legnagyobb előnyét az jelenti, hogy egyesítette magában a SUV-ok adta biztonságot és kényelmet az üzemanyag-takarékossággal.

A Tahoe hibrid városi forgalomban annyit fogyaszt majd mint a Toyota középkategóriás szedánja, vagyis körülbelül 9 litert, míg az autópályán várhatóan ennél egy kicsivel többet, száz kilométerenként 9,3 litert "eszik" majd a díjnyertes modell. Mindez az előzetes számítások szerint mintegy 30 százalékos hatékonyságjavulást jelent.

Remélhetően a GM nem számolta el magát, a legtöbb korábban benzines modellből hibriddé váló autó esetében ugyanis, a vásárlók később csalódtak, nagyobb megtakarítást feltételezve mint ami valójában létrejött. Pontosan ezért ezek az autók általában nagyobb értékvesztést produkálnak az első öt évben, mint azon társaik, melyeket kifejezetten csak a hibrid piacra terveztek.

Mindenképpen fontos eredmény azonban, hogy a tisztán elektronikus modell gyártásának megszüntetése miatt sűrűn kritizált amerikai gyártónak az idei évben több olyan modellel is sikerült piacra lépnie, melyek a döntőbírák szerint érdemesek az autóvásárlók figyelmére.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A General Motors lépései akár a japán gyártók számára is fenyegetést jelenthetnek, mivel a kényelemhez hozzászokott amerikai fogyasztók számára az üzemanyag-hatékonyság és a nagyobb méret ötvözete kellemesebb egyveleget jelenthet, mint a hibrid piacot korábbiakban uraló miniautók.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem