25 °C Budapest

Spórold meg a benzin 30 százalékát!

Pénzcentrum
2007. november 16. 10:05

A "legzöldebb 2008-as modell" díjjal jutalmazta egy kaliforniai bizottság a Chevrolet 8 üléses hibrid terepjáróját. Ez véget vethet annak a mítosznak, mely szerint az üzemanyag-hatékony megoldások csakis kis- és középkategóriás modelleken keresztül valósulhatnak meg.

A Chevrolet Tahoe a legnagyobb amerikai autógyártó, a General Motors, a BMW, a Daimler, a Mercedes-Benz és a Chrysler fejlesztési együttműködésének eredményeként gördül le a futószalagról és kerül a kereskedésekbe jövő év elején. A modell legnagyobb előnyét az jelenti, hogy egyesítette magában a SUV-ok adta biztonságot és kényelmet az üzemanyag-takarékossággal.

A Tahoe hibrid városi forgalomban annyit fogyaszt majd mint a Toyota középkategóriás szedánja, vagyis körülbelül 9 litert, míg az autópályán várhatóan ennél egy kicsivel többet, száz kilométerenként 9,3 litert "eszik" majd a díjnyertes modell. Mindez az előzetes számítások szerint mintegy 30 százalékos hatékonyságjavulást jelent.

Remélhetően a GM nem számolta el magát, a legtöbb korábban benzines modellből hibriddé váló autó esetében ugyanis, a vásárlók később csalódtak, nagyobb megtakarítást feltételezve mint ami valójában létrejött. Pontosan ezért ezek az autók általában nagyobb értékvesztést produkálnak az első öt évben, mint azon társaik, melyeket kifejezetten csak a hibrid piacra terveztek.

Mindenképpen fontos eredmény azonban, hogy a tisztán elektronikus modell gyártásának megszüntetése miatt sűrűn kritizált amerikai gyártónak az idei évben több olyan modellel is sikerült piacra lépnie, melyek a döntőbírák szerint érdemesek az autóvásárlók figyelmére.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A General Motors lépései akár a japán gyártók számára is fenyegetést jelenthetnek, mivel a kényelemhez hozzászokott amerikai fogyasztók számára az üzemanyag-hatékonyság és a nagyobb méret ötvözete kellemesebb egyveleget jelenthet, mint a hibrid piacot korábbiakban uraló miniautók.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm