4 °C Budapest

2007 legrosszabb autói: minek örülhetnek a magyarok?

Pénzcentrum
2007. november 19. 10:05

Az autóskereskedéseket sorra látogató vásárlók mindegyike a legmegbízhatóbb, legbiztonságosabb, legértékállóbb modellt szeretné magáénak tudni, persze az elérhető legalacsonyabb áron. Ezek a tulajdonságok azonban sok esetben még új modellekben sem ötvöződnek tökéletesen, hogy mennyire nem, arra mutat rá az amerikai Forbes autópiaci kakukktojásokat kereső felmérése.

Az amerikai lap a regisztrált visszahívások száma és sürgőssége, a fogyasztói felmérésekből kideríthető megbízhatóság, az értékállóság és az amerikai autósszövetség- és felügyelet által készített töréstesztek eredményei alapján rangsorolta 2007 legrosszabb modelljeit.

A rosszak listáján azok akadtak fent, melyek legalább a fent felsorolt négy tényezőből kettő esetében átlag alatti teljesítményt nyújtottak. Ezen modelleknél a szakértők a fent leírt információkon kívül az üzemanyag-hatékonyságot és a fenntartási költségeket is vizsgálták. Lássuk az eredményt!

2007. legrosszabb autóinak listája minden bizonnyal kellemes meglepetést hoz a hazai autósok számára, az autópiaci kakukktojások között ugyanis alig található olyan modell, amely a magyar piacon is elterjedt lenne. Az egyetlen nagyobb csalódást a Chevrolet Aveo jelentheti, mely a rajta végzett töréstesztek eredményeinek és a gyors értékvesztésnek "köszönheti", hogy a negatív hangvételű lista középmezőnyébe
került.


Az idei évben a visszahívás leggyakrabban a Chrysler háza tájáról érkezett, és többségében az autó biztonságos működését veszélyeztető eszközöket érintett: így például 11 modell esetében kellett utólagosan javításokat végezni az ABS-en.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az autógyártók természetesen nem fogadták kitörő örömmel, hogy a futószalagról idén legördült modelljeiket a szigorúan nem ajánlatos kategóriába sorolták. Többen, köztük a Ford is értetlenül állt a végeredmény előtt, főként mivel a Crown Victoriát az amerikai rendőrség széles körben használja szolgálati autóként, kedvező árfekvése és megbízhatósága miatt.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm