3 °C Budapest

2007 legrosszabb autói: minek örülhetnek a magyarok?

Pénzcentrum
2007. november 19. 10:05

Az autóskereskedéseket sorra látogató vásárlók mindegyike a legmegbízhatóbb, legbiztonságosabb, legértékállóbb modellt szeretné magáénak tudni, persze az elérhető legalacsonyabb áron. Ezek a tulajdonságok azonban sok esetben még új modellekben sem ötvöződnek tökéletesen, hogy mennyire nem, arra mutat rá az amerikai Forbes autópiaci kakukktojásokat kereső felmérése.

Az amerikai lap a regisztrált visszahívások száma és sürgőssége, a fogyasztói felmérésekből kideríthető megbízhatóság, az értékállóság és az amerikai autósszövetség- és felügyelet által készített töréstesztek eredményei alapján rangsorolta 2007 legrosszabb modelljeit.

A rosszak listáján azok akadtak fent, melyek legalább a fent felsorolt négy tényezőből kettő esetében átlag alatti teljesítményt nyújtottak. Ezen modelleknél a szakértők a fent leírt információkon kívül az üzemanyag-hatékonyságot és a fenntartási költségeket is vizsgálták. Lássuk az eredményt!

2007. legrosszabb autóinak listája minden bizonnyal kellemes meglepetést hoz a hazai autósok számára, az autópiaci kakukktojások között ugyanis alig található olyan modell, amely a magyar piacon is elterjedt lenne. Az egyetlen nagyobb csalódást a Chevrolet Aveo jelentheti, mely a rajta végzett töréstesztek eredményeinek és a gyors értékvesztésnek "köszönheti", hogy a negatív hangvételű lista középmezőnyébe
került.


Az idei évben a visszahívás leggyakrabban a Chrysler háza tájáról érkezett, és többségében az autó biztonságos működését veszélyeztető eszközöket érintett: így például 11 modell esetében kellett utólagosan javításokat végezni az ABS-en.

Az autógyártók természetesen nem fogadták kitörő örömmel, hogy a futószalagról idén legördült modelljeiket a szigorúan nem ajánlatos kategóriába sorolták. Többen, köztük a Ford is értetlenül állt a végeredmény előtt, főként mivel a Crown Victoriát az amerikai rendőrség széles körben használja szolgálati autóként, kedvező árfekvése és megbízhatósága miatt.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 9. 12:30