18 °C Budapest

2007 legrosszabb autói: minek örülhetnek a magyarok?

Pénzcentrum
2007. november 19. 10:05

Az autóskereskedéseket sorra látogató vásárlók mindegyike a legmegbízhatóbb, legbiztonságosabb, legértékállóbb modellt szeretné magáénak tudni, persze az elérhető legalacsonyabb áron. Ezek a tulajdonságok azonban sok esetben még új modellekben sem ötvöződnek tökéletesen, hogy mennyire nem, arra mutat rá az amerikai Forbes autópiaci kakukktojásokat kereső felmérése.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az amerikai lap a regisztrált visszahívások száma és sürgőssége, a fogyasztói felmérésekből kideríthető megbízhatóság, az értékállóság és az amerikai autósszövetség- és felügyelet által készített töréstesztek eredményei alapján rangsorolta 2007 legrosszabb modelljeit.

A rosszak listáján azok akadtak fent, melyek legalább a fent felsorolt négy tényezőből kettő esetében átlag alatti teljesítményt nyújtottak. Ezen modelleknél a szakértők a fent leírt információkon kívül az üzemanyag-hatékonyságot és a fenntartási költségeket is vizsgálták. Lássuk az eredményt!

2007. legrosszabb autóinak listája minden bizonnyal kellemes meglepetést hoz a hazai autósok számára, az autópiaci kakukktojások között ugyanis alig található olyan modell, amely a magyar piacon is elterjedt lenne. Az egyetlen nagyobb csalódást a Chevrolet Aveo jelentheti, mely a rajta végzett töréstesztek eredményeinek és a gyors értékvesztésnek "köszönheti", hogy a negatív hangvételű lista középmezőnyébe
került.


Az idei évben a visszahívás leggyakrabban a Chrysler háza tájáról érkezett, és többségében az autó biztonságos működését veszélyeztető eszközöket érintett: így például 11 modell esetében kellett utólagosan javításokat végezni az ABS-en.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az autógyártók természetesen nem fogadták kitörő örömmel, hogy a futószalagról idén legördült modelljeiket a szigorúan nem ajánlatos kategóriába sorolták. Többen, köztük a Ford is értetlenül állt a végeredmény előtt, főként mivel a Crown Victoriát az amerikai rendőrség széles körben használja szolgálati autóként, kedvező árfekvése és megbízhatósága miatt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 20. 07:00