Itt a legértékállóbb autók listája! Meglepő sorrend az élen...

Pénzcentrum
2007. november 15. 11:00

Egy erősen túlkínálatos piacon, ahol az autógyártók akciók sorozatával versenyeznek a vevők kegyeiért, a vásárlói döntésekben kiemelt szerepet játszik az adott modell várható értékvesztése. Az amerikai Kelley Blue Book 1981 óta minden évben rangsorolja a frissen piacra kerülő modelleket az alapján, hogy öt év elteltével várhatóan mekkora értéket képviselnek majd a piacon.

Az autópiaccal foglalkozó kutatócég a 2008-as modellekről jelenleg rendelkezésre álló adatok, az autó piaci esélyei, az adott szegmenset jellemző verseny milyensége, a gazdasági növekedésre vonatkozó várakozások és a cég kutatói és elemzői által tapasztaltak alapján rangsorolta az adott modelleket. A 2008-as modelleket 11 kategóriába sorolták, de felállították az abszolút listákat is, melyen a legértékállóbb márkákat és modelleket emelték ki.


A márkák közül abszolút győztesként a tavalyi második helyezett Volkswagen került ki, mely a japán Hondát ás Acurát előzte meg. Utóbbiakat a 2006-os győztesnek, a BMW-nek is sikerült maga mögé utasítania. A végül dobogóra került márkák mellett az értékvesztés kifejezetten alacsony a Mini és a Scion esetében, de a legjobbak közé kerülés feltétele, hogy a gyártó ezen márkája legalább 4 kategóriában jelen legyen.

A különböző kategóriákban mindezek ellenére egyértelmű a Honda fölénye, melynek a 11-ből négy alkalommal sikerült kivívnia a legértékesebb modellnek járó elismerést. A japán és a koreai autógyártók összességében jól szerepeltek az idei megmérettetésen, a Suzukit kivéve minden márka esetében pozitív fejleményt történt az értékállóság tekintetében.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Az amerikai autógyártók, melyek a korábbiak teljes egészében a flottaértékesítésre tették a hangsúlyt csupán néhány évvel ezelőtt ismerték fel, hogy szükséges a lakosságot kiszolgáló kereskedői hálózat erősítése. Ennek meg is van az eredménye, bár a teljes váltás elmaradása még mindig oda vezet, hogy sem a Ford, sem a GM nem tud beférni az értékállóság szempontjából legjobbnak számító márkák közé.

A hibridek esetében azon modellek tartják jobban értéküket, melyeknél nincs tisztán benzinnel működő előd, utóbbiak esetében ugyanis gyakorta kiderül, hogy a hibridek az elvártál kisebb mértékű üzemanyag-hatékonyságot nyújtanak, többet fogyasztanak, mint amennyit "kellene".

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?