22 °C Budapest

Itt a legértékállóbb autók listája! Meglepő sorrend az élen...

Pénzcentrum
2007. november 15. 11:00

Egy erősen túlkínálatos piacon, ahol az autógyártók akciók sorozatával versenyeznek a vevők kegyeiért, a vásárlói döntésekben kiemelt szerepet játszik az adott modell várható értékvesztése. Az amerikai Kelley Blue Book 1981 óta minden évben rangsorolja a frissen piacra kerülő modelleket az alapján, hogy öt év elteltével várhatóan mekkora értéket képviselnek majd a piacon.

Az autópiaccal foglalkozó kutatócég a 2008-as modellekről jelenleg rendelkezésre álló adatok, az autó piaci esélyei, az adott szegmenset jellemző verseny milyensége, a gazdasági növekedésre vonatkozó várakozások és a cég kutatói és elemzői által tapasztaltak alapján rangsorolta az adott modelleket. A 2008-as modelleket 11 kategóriába sorolták, de felállították az abszolút listákat is, melyen a legértékállóbb márkákat és modelleket emelték ki.


A márkák közül abszolút győztesként a tavalyi második helyezett Volkswagen került ki, mely a japán Hondát ás Acurát előzte meg. Utóbbiakat a 2006-os győztesnek, a BMW-nek is sikerült maga mögé utasítania. A végül dobogóra került márkák mellett az értékvesztés kifejezetten alacsony a Mini és a Scion esetében, de a legjobbak közé kerülés feltétele, hogy a gyártó ezen márkája legalább 4 kategóriában jelen legyen.

A különböző kategóriákban mindezek ellenére egyértelmű a Honda fölénye, melynek a 11-ből négy alkalommal sikerült kivívnia a legértékesebb modellnek járó elismerést. A japán és a koreai autógyártók összességében jól szerepeltek az idei megmérettetésen, a Suzukit kivéve minden márka esetében pozitív fejleményt történt az értékállóság tekintetében.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Az amerikai autógyártók, melyek a korábbiak teljes egészében a flottaértékesítésre tették a hangsúlyt csupán néhány évvel ezelőtt ismerték fel, hogy szükséges a lakosságot kiszolgáló kereskedői hálózat erősítése. Ennek meg is van az eredménye, bár a teljes váltás elmaradása még mindig oda vezet, hogy sem a Ford, sem a GM nem tud beférni az értékállóság szempontjából legjobbnak számító márkák közé.

A hibridek esetében azon modellek tartják jobban értéküket, melyeknél nincs tisztán benzinnel működő előd, utóbbiak esetében ugyanis gyakorta kiderül, hogy a hibridek az elvártál kisebb mértékű üzemanyag-hatékonyságot nyújtanak, többet fogyasztanak, mint amennyit "kellene".

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem