Megvan az Év Autója: a Fiat 500 az élen

Pénzcentrum
2007. november 19. 14:31

Az autóvilág kedvelőit nem érte váratlanul, hogy a megújult Fiat 500-as nyerte az Év Autója díjat az idei évben. Az 58 tagú bizottság a mai napon hozta nyilvánosságra végleges döntősét: az 50 éves hallgatás után ismét új köntöst és belső kapott miniautó nem csak a szakértő zsűrit nyűgözte le, de ötcsillagos eredmény produkált az EuroNCAP töréstesztjén is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A 2008-as modellek között a Fiatot 500-at közvetlenül a Mazda 2 követte, a két kiskategóriás autó között nagy volt a verseny, a Ford megújult Mondeoja a két éllovastól jóval lemaradva végzett a harmadik a helyen. A Fiat 500-ast az 58 versenybíróból 37 egyértelműen az első, míg 17 a második helyre sorolta, így alakult ki az olasz gyártó számára kedvező eredmény.


A Fiat 500 esetében a szakértő zsűri a városi forgalomra teremtett kisautóban díjazta, hogy a retró külső várhatóan nagy érdeklődést vált majd ki: az olaszok többsége már azelőtt beleszeretett, hogy az első autó legurult volna a futószalagról. A Fiat legfrissebb modellje egyaránt magában rejti a régi idők emlékét, miközben modern technológiai és biztonsági eszközöket alkalmaz.

Talán meglepő de a bírák a pozitív tulajdonságok közé sorolták, hogy a Fiat viszonylag szellős belsővel rendelkeznek, persze már ami a kategóriájában található többi modellel való összehasonlítást illeti.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20