7 °C Budapest

Megvan az Év Autója: a Fiat 500 az élen

Pénzcentrum
2007. november 19. 14:31

Az autóvilág kedvelőit nem érte váratlanul, hogy a megújult Fiat 500-as nyerte az Év Autója díjat az idei évben. Az 58 tagú bizottság a mai napon hozta nyilvánosságra végleges döntősét: az 50 éves hallgatás után ismét új köntöst és belső kapott miniautó nem csak a szakértő zsűrit nyűgözte le, de ötcsillagos eredmény produkált az EuroNCAP töréstesztjén is.

A 2008-as modellek között a Fiatot 500-at közvetlenül a Mazda 2 követte, a két kiskategóriás autó között nagy volt a verseny, a Ford megújult Mondeoja a két éllovastól jóval lemaradva végzett a harmadik a helyen. A Fiat 500-ast az 58 versenybíróból 37 egyértelműen az első, míg 17 a második helyre sorolta, így alakult ki az olasz gyártó számára kedvező eredmény.


A Fiat 500 esetében a szakértő zsűri a városi forgalomra teremtett kisautóban díjazta, hogy a retró külső várhatóan nagy érdeklődést vált majd ki: az olaszok többsége már azelőtt beleszeretett, hogy az első autó legurult volna a futószalagról. A Fiat legfrissebb modellje egyaránt magában rejti a régi idők emlékét, miközben modern technológiai és biztonsági eszközöket alkalmaz.

Talán meglepő de a bírák a pozitív tulajdonságok közé sorolták, hogy a Fiat viszonylag szellős belsővel rendelkeznek, persze már ami a kategóriájában található többi modellel való összehasonlítást illeti.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?