16 °C Budapest

Hamis volt a parkolási bírság: kinek fizettek a csalódott autósok?

Pénzcentrum
2007. október 2. 10:05

A parkolási díjak és bírságok kérdése nem csak Budapesten, de Nyugat-Európában is gondot okoz mind a parkolási társaságoknak, mind pedig az autósoknak. Nemrégiben még azt az eddig biztos ténynek látszó információt is megingatták a brit csalók, hogy a műanyag csomagocskákban található bírságok valódiak.

A Gosport belvárosában parkoló autósok megdöbbenve tapasztalhatták, hogy szélvédőjükön csínos csomagok hevernek, melyek arról értesítették őket, hogy a szabad parkolási övezetnek hitt helyek mégis fizetősek. Illetve, hogy az általuk elkövetett szabálytalanságért 100 (36 ezer), ha 7 napon belül befizetik akkor csak 65 fontos (23 400 forintos) bírságot kötelesek befizetni. A csekkeket pedig egy Essex megyei postafiók címére kellett volna feladniuk

Az egyik pórul járt autós azonban nem dőlt be a mesteri csalásnak, és értesítette a hatóságokat, melyek nyomozást indítottak az ügyben. A csalókat várhatóan "munka közben", egy álruhás rendőr segítségével próbálják majd megfogni.

Hazánkban a hatóságoknak és a parkolási társaságoknak nem a csalókkal kell megbirkózniuk. Ehelyett az autósoknak és a budapesti önkormányzatok egy részének is a parkolási társaságokkal van gondja. Először ez év májusában nyert pert egy budapesti ügyvéd a parkolóórákat nem kalibráltató, az általa alkalmazott fényképezőgépeket pedig nem hitelesíttető Centrum Parkoló Kft. ellen.

A legtöbb fővárosi kerület parkolóhelyeit összefogó cég bírósági szereplése azonban még csak ekkor kezdődött, a nyár végén ugyanis újabb botrány rengette a Centrum kapuit. A VI. kerületi önkormányzat ugyanis ismét pert kezdeményezett a parkolási társaság ellen, mivel az jogszerűtlen módon értékesítette tovább több milliárd forintos követelésállományát.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kritikák záporában álló társaság felé tartózó autósoknak újabb örömhírt hozott a szeptember, amikor is Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal több pontos is kifogásolta a társaság működését, illetve megbírságolt autósokkal szembeni magatartását.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?