11 °C Budapest

Címke: megane (19 cikk)

Pénzcentrum | 2011. február 5. 11:02

A leglopottabb autók listája: ezeket viszik a tolvajok

A közvéleménnyel ellentétben nem Kelet-Európa a legfertőzöttebb az autó lopási térképen. A toplistát Franciaország, valamint Nagy-Britannia vezeti évi 200-200 ezer eltulajdonított gépjárművel. Ennek ellenére Magyarországon is nagy számban tulajdonítanak el gépjárműveket évről évre. Hazánkban tavaly összesen 8740 autót lovasítottak meg a tolvajok. A statisztikák szerint bár kevesebb ez a szám mint 2009-ben, azonban magasabb, mint az azt megelőző 7 év adataihoz képest.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 25. 09:30

Parasztvakítás a benzinkutakon: csak mese a szuperbenzin?

A brit Which? magazin felmérése szerint a hagyományos üzemanyagoknál drágább szuper üzemanyagok használata csak kidobott pénz az ablakon. A tesztek során megállapították, hogy sem megtakarítást, sem teljesítmény-fokozást nem sikerült elérni, valamint a káros-anyag kibocsátás nem csökkent.

Pénzcentrum | 2008. június 23. 10:06

Az év autója: nézd meg, lehet-e a Tiéd?

Az évente megrendezésre kerülő megmérettetés keretében idén is kiosztják az Év Autója díjakat. A címre 38-an pályáznak, a listán való részvétel egyik előfeltétele, hogy a típust legalább öt európai országban forgalmazzák a szavazást megelőző 12 hónapban.

Pénzcentrum | 2007. október 24. 16:00

Kirobbanó kínai fejlődés: másoktól lopják az ötletet?

Komoly problémákkal nézhet szembe egy kínai autógyár, ha bebizonyosodik, hogy egy európai autóról mintázta legújabb modelljét. Az egyezkedés bár bevett szokás a gyárak között, a másolás viszont már nyilvánvalóan nem tetszik az eredeti modell gyártójának...

Pénzcentrum | 2007. október 8. 10:05

Miből lesz az Év Autója? Itt a döntősök listája

Néhány hónnappal ezelőtt az európai Év Autója bizottság a Ford egyterűjét, az S-Maxot találta a 2007-es év legjobb modelljének. Az 58 tagú bizottságban európai újságírók ülnek, akik a modellek újdonságerejét, környezetvédelmi, biztonsági és a gazdasági megfelelőségét vizsgálva döntöttek az S-Max mellett.

Pénzcentrum | 2007. július 5. 13:00

Te megbízol az autódban? - sokan tévedtek!

Az amerikai elégedettségi felmérések után most végre megismerkedhetünk egy európai ország autótulajdonosainak véleményével is: a Which? magazin a nemrégiben kérdezett meg 100 ezer brit autóst arról, hogy mennyire tartják megbízhatónak az általuk választott márkát, illetve modellt, és milyen gyakran akad gondjuk autójukkal.

Pénzcentrum | 2006. április 20. 12:00

Szembe megyünk Európával

Az Európai Autógyártók Szövetsége adataiból kiderül, hogy az új tagállamokban 172 ezer személyautó kelt el, mely ezerrel kevesebb, mint a tavalyi évben, azonban Magyarországot kiemelik az összeállításban, mivel nálunk 8.2%-os növekedés volt megfigyelhető, mely összességében több mint 44 ezer új személygépkocsit jelent.