17 °C Budapest

Milyen autót érdemes venni? A Honda és a Toyota fogyaszt a legkevesebbet...

Pénzcentrum
2007. szeptember 27. 16:00

Manapság égető kérdés a környezetvédelem minden iparági területen. Az autók adóztatása is ebbe az irányba mozdul el, így mindenki igyekszik olyan autókat venni, ami a többi modellhez kevés káros anyagot bocsát ki, és kevesebbet is fogyaszt, ami nem csak a környezet (és az adózás) szempontjából fontos, de a pénztárcát is kíméli.

A 2007-es modellek közül a Honda és a Toyota vezet a legkevesebbet fogyasztó autók versenyében. Bár az összes 2007-es modell átlaga nem változott 2006-ban, összesen 8,55 kilométert képesek megtenni egy liter üzemanyaggal. A 2004-es adatokhoz képest viszont már ez is jelentős javulás, ugyanis akkor még csak 8,17 kilométerre volt elég ugyanennyi üzemanyag.

A Honda büszkélkedhet még mindig a legjobb fogyasztással, annak ellenére, hogy a 2006-os szinthez képest egy kicsit rosszabb eredményt értek el a modellek, jelenleg az átlagfogyasztás 9,7 kilométer / liter.

A Toyota viszont javított helyzetén, ugyanis a tavalyi 9,48-ról 9,65 km / literre javította az új modellek fogyasztását, és ezzel az eredménnyel már csak egy hajszál választja el attól, hogy megelőzze a Hondát. Bár az igaz, hogy az átlagfogyasztásba besegített a Prius hibrid modell is, ami jelentősen feltornázta az adatokat, mivel 19,5 kilométert képes menni egy liter üzemanyaggal.

A harmadik helyezett a Hyundai, a 2007-es modellek átlagosan 9,6 km / literes fogyasztást produkáltak, majd ezután következi a Volkswagen 9,06 km / literrel, és a Nissan 8,72 km / literrel. Ennek ellenére a Nissan nyertes egy másik kategóriában, a tavalyi és idei fogyasztást összevetve az ő modelljei produkálták a legnagyobb fejlődést, 0,25 km / litert tudott javítani.

A legrosszabb eredményt a DaimlerChrysler érte el, a modellek átlagfogyasztása változatlan az elmúlt 3 évben, 7,75 kilométer / liter.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az eredmények vizsgálatához az is hozzátartozik, hogy idén kifinomultabb mérési technikákat alkalmaztak, aminek köszönhetően a tavalyi adatok idén 6 százalékkal alacsonyabb értéket mutatnak, vagyis az autógyárak még jobb eredményeket értek el az előző évhez képest, mint azt a számok mutatják.

A folyamatos eredmények viszont nem csak amiatt vannak, hogy a mi pénztárcánkat kíméljék, több kormány is kötelezi az autógyárakat a fogyasztás hatékonyságának növelésére, mivel így környezetkímélőbb modellek kerülhetnek az utakra. Vagyis ezek alapján ez nem csak egy verseny, hanem kötelesség a gyárak számára...

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm