16 °C Budapest

Milyen autót érdemes venni? A Honda és a Toyota fogyaszt a legkevesebbet...

Pénzcentrum
2007. szeptember 27. 16:00

Manapság égető kérdés a környezetvédelem minden iparági területen. Az autók adóztatása is ebbe az irányba mozdul el, így mindenki igyekszik olyan autókat venni, ami a többi modellhez kevés káros anyagot bocsát ki, és kevesebbet is fogyaszt, ami nem csak a környezet (és az adózás) szempontjából fontos, de a pénztárcát is kíméli.

A 2007-es modellek közül a Honda és a Toyota vezet a legkevesebbet fogyasztó autók versenyében. Bár az összes 2007-es modell átlaga nem változott 2006-ban, összesen 8,55 kilométert képesek megtenni egy liter üzemanyaggal. A 2004-es adatokhoz képest viszont már ez is jelentős javulás, ugyanis akkor még csak 8,17 kilométerre volt elég ugyanennyi üzemanyag.

A Honda büszkélkedhet még mindig a legjobb fogyasztással, annak ellenére, hogy a 2006-os szinthez képest egy kicsit rosszabb eredményt értek el a modellek, jelenleg az átlagfogyasztás 9,7 kilométer / liter.

A Toyota viszont javított helyzetén, ugyanis a tavalyi 9,48-ról 9,65 km / literre javította az új modellek fogyasztását, és ezzel az eredménnyel már csak egy hajszál választja el attól, hogy megelőzze a Hondát. Bár az igaz, hogy az átlagfogyasztásba besegített a Prius hibrid modell is, ami jelentősen feltornázta az adatokat, mivel 19,5 kilométert képes menni egy liter üzemanyaggal.

A harmadik helyezett a Hyundai, a 2007-es modellek átlagosan 9,6 km / literes fogyasztást produkáltak, majd ezután következi a Volkswagen 9,06 km / literrel, és a Nissan 8,72 km / literrel. Ennek ellenére a Nissan nyertes egy másik kategóriában, a tavalyi és idei fogyasztást összevetve az ő modelljei produkálták a legnagyobb fejlődést, 0,25 km / litert tudott javítani.

A legrosszabb eredményt a DaimlerChrysler érte el, a modellek átlagfogyasztása változatlan az elmúlt 3 évben, 7,75 kilométer / liter.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az eredmények vizsgálatához az is hozzátartozik, hogy idén kifinomultabb mérési technikákat alkalmaztak, aminek köszönhetően a tavalyi adatok idén 6 százalékkal alacsonyabb értéket mutatnak, vagyis az autógyárak még jobb eredményeket értek el az előző évhez képest, mint azt a számok mutatják.

A folyamatos eredmények viszont nem csak amiatt vannak, hogy a mi pénztárcánkat kíméljék, több kormány is kötelezi az autógyárakat a fogyasztás hatékonyságának növelésére, mivel így környezetkímélőbb modellek kerülhetnek az utakra. Vagyis ezek alapján ez nem csak egy verseny, hanem kötelesség a gyárak számára...

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?