3 °C Budapest

Kalapács alatt a világ legdrágább autója - milliókra rúg a fenntartási költség

Pénzcentrum
2007. szeptember 28. 16:00

Október másodikán, a Classic&Historic aukció keretében, Londonban kerül majd kalapács alá a világ legdrágább autója, amely azonban nem összértéke, hanem óriási fenntartási költsége alapján vívta ki ezt a megtisztelő címet. Az 1985-ben épült Buckingham az egyedi építésű autók csoportját gazdagítja, építtetőjének egyetlen célja a minőség és az egyediség hangsúlyozása volt.

A Buckingham építési költsége 250 ezer fontra, vagyis körülbelül 89 millió forintra rúgott, és nyolc Aston Martin Lagonda szakembert kötött le öt évre: két évet a tervezés, 3 évet pedig az építési folyamat vett igénybe.

Ennek fényében mérhetetlen pazarlásnak tűnik, hogy a fekete bőrüléses autócsoda összesen 348 mérföldet (556 kilométert) töltött forgalomban az elmúlt 22 esztendőben. S ha mindehhez hozzátesszük, hogy az üzemeltetési költség megközelíti a megépítés költségét, egyértelműen nyilvánvalóvá válik, hogy a kalapács alá kerülő Buckingham a tehetősek számára készült.

A BusinessWeek információi szerint az üzemeltetés költsége, mely a fenntartási költségeket, a biztosítási díjat és a regisztrációs költségeket foglalja magába, összesen 243 ezer fontra rúg. Ennek azonban közel 90 százalékát az amortizáció adja, a 250 ezer fontos autó ugyanis ma már csak 30 ezer fontot ér, a bőrülés és az ékszerészek tervezte saját márkajel ellenére.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?