16 °C Budapest

Veszélyben a Magyar Nagydíj?

Pénzcentrum
2007. augusztus 3. 10:00

A mai napon kezdődik a Forma-1 Magyar Nagydíj a szabadedzésekkel. Névszponzor azonban a tavalyi évhez hasonlóan továbbra sincs, mivel a Marlboro az uniós tilalmak miatt kénytelen volt beszüntetni a támogatást. Megvannak a lehetséges utódok, de megegyezés még nem született, ami lehet, hogy a Magyar Nagydíj létét veszélyezteti.

A Magyar Nagydíj névszponzori posztjára több társaság is szóba került, de konkrét megállapodás nem született eddig. Ilyen lehetséges szponzor az ING, vagy a Zwack, bár egyelőre mind a két fél kijelentette, hogy nem kívánnak részt venni a támogatásban. Ez jelenleg nem veszélyezteti a Nagydíjat, mivel a támogatói bevételekből a szervező Hungaroring Sport Zrt. eddig sem részesült, és a szerződés is érvényben van 2011-ig.

2011 után viszont a Nagydíj kérdésessé válhat, mivel a kereskedelmi jogokat birtokló cégek igyekeznek minden évben növelni a bevételt, ami visszaesett a támogató hiánya miatt. Ha a szerződés lejárta után a jogok birtokosai olyan helyszínt találnak, ahol jelentősebb bevételekre tehetnek szert, nem fognak habozni. A jelentkezők sora pedig rendkívül hosszú.

Világszerte csökken a nézettsége a helyszíni versenyeknek, Magyarországon viszont nem ez a tendencia. Az előző év azonos időszakához képest eddig 25 százalékkal nőttek a jegyeladások, és optimista becslés szerint éves szinten 15 százalék is lehet a növekedés - nyilatkozta Palik László a Hungaroring Sport Zrt. elnöke a Világgazdaságnak.
Emellett az állam által fizetett jogdíjak sem elhanyagolhatóak, az állam milliárdos nagyságrendű összeget költ minden évben erre a célra, így remélhetőleg a jogdíjakat birtokló cégek alaposan átgondolják a Nagydíj későbbi sorsát.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?