14 °C Budapest

Veszélyben a Magyar Nagydíj?

Pénzcentrum
2007. augusztus 3. 10:00

A mai napon kezdődik a Forma-1 Magyar Nagydíj a szabadedzésekkel. Névszponzor azonban a tavalyi évhez hasonlóan továbbra sincs, mivel a Marlboro az uniós tilalmak miatt kénytelen volt beszüntetni a támogatást. Megvannak a lehetséges utódok, de megegyezés még nem született, ami lehet, hogy a Magyar Nagydíj létét veszélyezteti.

A Magyar Nagydíj névszponzori posztjára több társaság is szóba került, de konkrét megállapodás nem született eddig. Ilyen lehetséges szponzor az ING, vagy a Zwack, bár egyelőre mind a két fél kijelentette, hogy nem kívánnak részt venni a támogatásban. Ez jelenleg nem veszélyezteti a Nagydíjat, mivel a támogatói bevételekből a szervező Hungaroring Sport Zrt. eddig sem részesült, és a szerződés is érvényben van 2011-ig.

2011 után viszont a Nagydíj kérdésessé válhat, mivel a kereskedelmi jogokat birtokló cégek igyekeznek minden évben növelni a bevételt, ami visszaesett a támogató hiánya miatt. Ha a szerződés lejárta után a jogok birtokosai olyan helyszínt találnak, ahol jelentősebb bevételekre tehetnek szert, nem fognak habozni. A jelentkezők sora pedig rendkívül hosszú.

Világszerte csökken a nézettsége a helyszíni versenyeknek, Magyarországon viszont nem ez a tendencia. Az előző év azonos időszakához képest eddig 25 százalékkal nőttek a jegyeladások, és optimista becslés szerint éves szinten 15 százalék is lehet a növekedés - nyilatkozta Palik László a Hungaroring Sport Zrt. elnöke a Világgazdaságnak.
Emellett az állam által fizetett jogdíjak sem elhanyagolhatóak, az állam milliárdos nagyságrendű összeget költ minden évben erre a célra, így remélhetőleg a jogdíjakat birtokló cégek alaposan átgondolják a Nagydíj későbbi sorsát.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem