3 °C Budapest

Címke: szponzori szerződés (21 cikk)

Pénzcentrum | 2019. január 4. 05:47

Elárulta a profi ketrecharcos: ennyit lehet keresni bunyósként az arénában

A többszörös országos bajnok ketrecharcost, Boráros Gábort Szlovákiában mindenki ismeri. A szlovák címek mellett Csehországban és Magyarországon is nyert rangos versenyeket, valamint szerepelt több tévéshowban is. A szlovák országos hírnevet az Oktagon Vyzva című tévéshow hozta el számára, a magyar nézők pedig a Ninja Warriorban találkozhattak vele először. A Pénzcentrum az egyre népszerűbbé váló sportág, az elért eredmények és a nehézségek mellett az MMA pénzügyi vonatkozásairól is beszélt vele. Kiderült, hogy egy-egy mérkőzésre bár több hónapig is készül egy profi ketrecharcos, még országos bajnokként sem lehet kizárólag a sportból megélni.

Orosz Márton | 2011. január 26. 16:02

Százmilliókért cserél sapkát a veterán sportoló

Lecseréli védjegyévé vált piros sapkáját Niki Lauda. A Formula-1 egykori sztárjának lejárt százmilliós szponzori szerződése - és kapott egy előnyösebb ajánlatot.

Pénzcentrum | 2010. december 19. 14:02

Ismét zsákolt a sportceleb: 2,5 milliárdba került a palota

A világ talán legsikeresebb kosárlabdázójának tartott Michael Jordan 12,4 millió dollárt (több mint két és fél milliárd forint) költött egy félkész luxusingatlanra egy floridai elit golf klub területén.

Orosz Márton | 2010. szeptember 28. 13:32

Ők a jövő milliárdosai? Szépreményű szupergazdagok

A Forbes Magazin évről-évre publikálja a világ leggazdagabb embereinek toplistáját. Az élboly évek óta változatlan: Bill Gates, Warren Buffett, Carlos Slim Helú egymást váltja a dobogó különböző helyein. A szupergazdagok elit-klubjába egymilliárd dolláros vagyonnal lehet belépni, de legalább ugyanilyen érdekesek azok, akik a legközelebb állnak a milliárdos álomhatár eléréséhez.

Pénzcentrum | 2010. június 28. 16:02

A Groupama Garancia lett a Honvéd főszponzora

2010. július 1-től a Groupama Garancia Biztosító lesz a Budapesti Honvéd Sportegyesület vízilabda szakosztályának névadó főtámogatója. Az ünnepélyes keretek között aláírt szponzori szerződés három éves időtartamra szól, a csapat új neve mostantól Groupama Honvéd.

Pénzcentrum | 2009. június 8. 13:32

Az európai foci ellenáll a válságnak!

Az európai futballpiac értéke a 2007/2008-as szezon során 1 milliárd euróval nőtt, így most 14,6 milliárd euróra tehető. Ez annak tudható be, hogy az öt legnagyobb európai nemzeti bajnokság összbevétele 0,7 milliárd euróval 7,7 milliárd euróra nőtt, de oka az is, hogy megrendezésre került a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság.

Világgazdaság | 2009. április 3. 09:45

Este 11 után olcsóbb lesz a Sziget-jegy

A gazdasági krízist a koncertszervezőkhöz hasonlóan a legnagyobb hazai könnyűzenei fesztivál gazdái is megérzik. A Sziget fesztivál szervezői többek között állami támogatással, diákkedvezménnyel és 10 ezer forintos napijeggyel próbálják kompenzálni a kiesést. Ugyanakkor este 11 után olcsóbb lesz a belépés.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 1. 12:00

Biztos az aranyérem?

A Pekingi Olimpiai Játékok már véget értek, ennek ellenére az olimpiai hangulat csak lassan csitul, még mindig naponta olvashatunk a játékokkal kapcsolatos híreket. Itthon például azt, hogy sportolóink milyen juttatásokat, ajándékokat kapnak még. Nemrégiben adtuk mi is közre, hogy ugyan tartalmaz aranyat az aranyérem, azonban a valós értéke és az eszmei érték nagyban eltér egymástól. Ez pedig megnehezítheti azon biztosító társaságok dolgát, akiknél valamelyik sportoló biztosítást kötne érmére.

Pénzcentrum | 2008. július 11. 13:00

Tiger Woods lehet az első dollármilliárdos sportoló

Az eddigi eredményit alapul véve úgy jósolták, hogy 2010-re Tiger Woods lehet az első dollármilliárdos sportoló, de egy sérülés miatt erre lehet, hogy még egy évet várni kell majd. Bár bevételeinek jelentős része elmegy adókra és egyéb költségekre, Woods jövedelme még így is több mint kétszerese a második helyezett híres labdarúgó, David Beckham álomfizetésének.

Pénzcentrum | 2008. július 3. 11:00

Dúsgazdag sportolók a Pekingi Olimpián

Először 1992-ben Barcelonában vettek részt az NBA sztárjátékosai az olimpiai játékokon. Az Álomcsapat Michael Jordan vezérletével minden ellenfelén átgázolt és a játékosok a spanyol vakáció végén aranyéremmel a nyakukban térhettek haza. A Forbes Magazin összeállította a Pekingben résztvevő legjobban kereső sportolók listáját, melyen többségében az amerikai profiligában játszó kosarasokat lehet megtalálni.

Pénzcentrum | 2008. május 21. 11:47

Mennyit ér a BL-győzelem? Durva számok!

A MasterCard megbízásából készült tanulmány szerint több mint 108 millió euró lehet a tétje a moszkvai Luzhniki stadionban ma este megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája döntőnek. A BL történetében első angol-angol finálé győztes csapata elsősorban játékosállományának értéknövekedéséből, a kupával járó díjazásból, a szponzori szerződésekből valamint a televíziós közvetítési díjakból remélhet jelentős bevételt, de a vesztes csapatnak sem kell szégyenkeznie: a MasterCard becslése szerint számukra 38 millió eurót hozhat a "kudarc".

Pénzcentrum | 2007. október 17. 08:15

Ki mennyit keres a Forma 1-ben?

A tehetséges sofőrök közzül legnagyobb eséllyel azok ölthetik magukra a szponzormatricákkal teli overallokat, akik a tőkét is vonzzák. Az esetek többségében családi kasszából finanszírozzák a pilóták pályafutását, mások kapcsolataik révén, megfelelő támogatókon keresztül tudnak a versenyülésekbe huppanni. A többség csillagászati összegeket fizet a versenyzésért, de aki befut annak bőségesen megtérül a befektetés.

Pénzcentrum | 2007. augusztus 3. 10:00

Veszélyben a Magyar Nagydíj?

A mai napon kezdődik a Forma-1 Magyar Nagydíj a szabadedzésekkel. Névszponzor azonban a tavalyi évhez hasonlóan továbbra sincs, mivel a Marlboro az uniós tilalmak miatt kénytelen volt beszüntetni a támogatást. Megvannak a lehetséges utódok, de megegyezés még nem született, ami lehet, hogy a Magyar Nagydíj létét veszélyezteti.

Pénzcentrum | 2006. december 20. 15:00

Mennyit ér a sportoló teste? - Új rekord született

Az angol válogatott ex-csapatkapitánya, a Real Madrid középpályása, David Beckham ismét nagyot villantott. Igaz, nem a focitudásával, hanem rekord összegű sportbiztosításával.

Pénzcentrum | 2006. augusztus 4. 13:58

Faképnél hagyja a Fradit a T-Mobile? - Majd meglátjuk...

Az elmúlt évek folyamatainak eredményeként, a nemrégiben meghozott döntések nyomán nehéz helyzetbe került labdarúgócsapatot és szurkolóit a T-Mobile a bajban sem kívánja hirtelen magára hagyni. A kialakult helyzetből azonban a csapat, a sportszerető közönség és a támogatók által egyaránt elfogadható módon kiutat kell találni. Ezek a kérdések is napirenden voltak azon a csütörtöki találkozón, ahol