26 °C Budapest

Címke: zwack (20 cikk)

MTI | 2012. augusztus 6. 09:08

Gyász: elhunyt Zwack Péter

Elhunyt Zwack Péter, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának tiszteletbeli elnöke; a neves üzletembert, volt országgyűlési képviselőt, korábbi washingtoni nagykövetet 85 éves korában vasárnap Olaszországban érte a halál.

Pénzcentrum | 2010. február 4. 13:32

Három átörökített cégből kettő megbukik

A gazdasági válságra a felmérések szerint a családi vállalkozások voltak a legkevésbé érzékenyek, őket azonban egészen más veszély fenyegeti.

Pénzcentrum | 2009. október 6. 08:47

A TV2-nek a nulla-négyekkel is megéri a BL?

A BL szériában vitézkedő Debrecen mérkőzései új hirdetőket és magasabb nézettséget hoztak a TV2-nek. A Lyon elleni összecsapás közvetítése 30 %-os közönségarányt mutatott, különösen a fiatalok és a férfiak csoportjában kedvezőek a ráták. A TV2 kereskedelmi igazgatója a Napinak elmondta, hogy a csatorna jó reklámfelület értékesítéssel büszkélkedik, a következő mérkőzésekre már szinte minden felületet eladtak.

Pénzcentrum | 2009. április 23. 19:00

Kitüntette a miniszter a törvénysértő dohánygyárat

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter csütörtök délelőtt Budapesten átadta a 2009-es Zöld Iroda díjakat azoknak a szervezeteknek, akik két hónap alatt környezetbarát szempontok szerint fejlesztették irodáikat. Díjat kapott a British American Tobacco dohánygyár is- a céget a napokban 300 milliós bírsággal sújtották.

Pénzcentrum | 2009. április 3. 14:30

Olcsóbban vehetünk minőségi bort április 29-én

A legnagyobb bornagykereskedő cégek is csatlakoztak az április 29-i Borszerda akcióhoz, s markáns kedvezményt biztosítanak az eseményben részt vevő vendéglátóhelyek számára. Borszerdán a csatlakozó éttermekben féláron adják a magyar bort és pezsgőt, a főételek mellé pedig egy pohár bort adnak ajándékba. Az akcióhoz a mai napig már több mint 220 étterem és borszaküzlet csatlakozott.

Pénzcentrum | 2009. március 18. 05:40

Família Kft: Áldás vagy átok a családi vállalkozás?

Sokan úgy képzelik, a családi vállalkozásnál álmodni sem lehet nagyszerűbb munkahelyet. Tény, hogy a família minden tagja megtalálhatja benne számítását - feltéve, ha jól működtetik, és távol tartják az üzletet az érzelmektől.

Pénzcentrum | 2008. október 3. 12:00

Mitől hungarikum a hungarikum? Eddig honatyáink sem tudták...

A hungarikum szó hallatán elsősorban mindenkinek a hasa jut eszébe, vagyis néhány olyan speciálisan hazánkra jellemző élelmiszeripari termék, - például a kalocsai paprika, a makói vöröshagyma, a szegedi téliszalámi de sokaknak talán már a túró rudi is ebbe a körbe tartozik - melyeknek hagyománya van, és magas minőséget is képviselnek. De mitől lesz valamiből hungarikum, és miért jó ez egyáltalán?

Pénzcentrum | 2008. szeptember 15. 12:00

Ez aztán a kemény dió: hogyan vállalkozzunk családban?

Egy családi vállalkozás létrehozása, működtetése, sőt az utódlás maga is nehéz akadály, melynek sikeres átugrásához sok energiára és odafigyelésre van szükség. Azok, akik saját üzlet indításában gondolkodnak, de azok is, akiknek már van saját családi cégük, számos hasznos tippel lehettek gazdagabbak a múlt héten megrendezett SEED Családi vállalkozás konferencián elhangzottak alapján. Ezek közül most mi is tolmácsolunk néhányat.

Pénzcentrum | 2008. június 19. 13:06

BKV különjáratok a Múzeumok Éjszakáján

A BKV Zrt. kiemelten fontosnak tartja a kultúra támogatását, ezért - az eddigi években megszokottakhoz hasonlóan - több különjáratot indít a Múzeumok Éjszakája rendezvényben részt vevő intézmények elérése érdekében.

Pénzcentrum | 2007. augusztus 3. 10:00

Veszélyben a Magyar Nagydíj?

A mai napon kezdődik a Forma-1 Magyar Nagydíj a szabadedzésekkel. Névszponzor azonban a tavalyi évhez hasonlóan továbbra sincs, mivel a Marlboro az uniós tilalmak miatt kénytelen volt beszüntetni a támogatást. Megvannak a lehetséges utódok, de megegyezés még nem született, ami lehet, hogy a Magyar Nagydíj létét veszélyezteti.

Pénzcentrum | 2007. március 29. 08:34

Éremeső a magyaroknak

Ismét bizonyítottak a hazai párlatok a szakma legnagyobb közép-európai versenyén, a Destillatán: Magyarország - akárcsak tavaly - bronzérmes lett az összesítésben. A tiroli Kufsteinben megrendezett döntőn 8 ország, 170 főzdéjének 1446 terméke vett részt - Magyarországról 14 műhely, 131 párlattal nevezett. A 16. alkalommal tartott osztrák megméretés hazai Nemzetgyőztese idén a Zimek Manufaktúra lett, de eredményesen szerepelt minden versenyző: a nemzetközi zsűri éremmel összesen 93 magyar párlatot, 4 terméket pedig Az Év Pálinkája kitüntetéssel jutalmazott.

Pénzcentrum | 2006. augusztus 7. 10:00

Forma 1 számokban - elúszott bevétel

A hétvégi esőzés könnyen elmoshatta a Hungaroring Sport Zrt. bevételét is a Forma-1 Magyar Nagydíján, nemcsak a futamot. A hazai futamokat ez idáig napsütés és igen meleg idő jellemezte, azonban idén a meglepő időjárásnak köszönhetően kevesebben látogattak el a verseny 3. napjára, mint az előző években.

Pénzcentrum | 2004. április 28. 13:05

Nem találtak meghallgatásra Zelena szavai

Nem vezettek osztatlan sikerre Zelena János módosító javaslatai. Távozása után rövidesen a Fotex közgyűlése is véget ért. Az önmagát befektetőbarátként aposztrofáló magánrészvényes a jegyzési elsőbbségre és a (zártkörű) alaptőke-emelésre vonatkozó jelenleg hatályos alapszabály-pontok helyett a Matáv, a Zwack és a Borsodchem Rt. alapszabályából származó sorokat ollózott át