Retteghet a Huawei, Honor? Brutálisan megugrott az eladott iPhone-ok száma

Retteghet a Huawei, Honor? Brutálisan megugrott az eladott iPhone-ok száma

2024. május 28. 14:45

Az Apple iPhone eladásai Kínában áprilisban 52%-kal ugrottak meg az előző év azonos időszakához képest. Mindez a márciusi növekedést követően tovább erősíti a cég pozícióját a világ legnagyobb okostelefon-piacán folyó éles versenyben - tudósított a Reuters.

Áprilisban az előző év azonos időszakához képest 52%-al nőttek az Apple okostelefon-szállításai Kínában. Mindez a már márciusban is megfigyelt fellendülésnek a folytatódása.

A külföldi márkák kínai piaci szállításai áprilisban elérték a 3,495 millió darabot, ami jelentős ugrás a korábbi 2,301 millióról. Az Apple részvényei ennek hatására 2,3%-kal emelkedtek. Bár a CAICT (Kínai Információs és Kommunikációs Technológiai Akadémia) jelentése nem nevezte meg kifejezetten az Apple-t, a vállalat piaci dominanciája alapján feltételezhető, hogy ezek az adatok elsősorban az Apple teljesítményére vonatkoznak.

Az Apple számottevő javulást mutatott márciusban is, amikor 12%-os növekedést ért el, ami jelentős fordulatot jelentett az év első két hónapjában tapasztalt 37%-os visszaesés után. A vállalat eladásainak további növekedése várható májusban is, miután agresszív promóciós kampányt indítottak a Kínában lévő hivatalos Tmall-oldalon, amely akár 2300 jüan (318 dollár) kedvezményt kínál egyes iPhone-modellekre.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója optimista volt az iPhone-eladások kapcsán több piacon is - beleértve Kínát -, annak ellenére, hogy a vállalat második negyedéves bevétele a Greater China régióból 8,1%-kal csökkent.

A Huawei megerősítette pozícióját Kínában mint második legnagyobb okostelefon-gyártó az első negyedévben, megelőzve ezzel az Apple-t. A cég tovább bővíti kiskereskedelmi stratégiáját új zászlóshajóüzletek megnyitásával és további forgalmazók bevonásával. A Honor - a Huawei leányvállalata - vezeti a piacot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A CAICT szerint április hónapban összesen 22,7 millió okostelefon került értékesítésre Kínában, ami 25,5%-os növekedést jelent.

Címlapkép: MTI/EPA/Mark R. Cristino

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm