27 °C Budapest
A close up of a woman messaging her friends using her smartphone in a cafe.

Itt az Instagram új funkciója: ezzel javítanának a hatalmas bukta után?

2024. március 6. 16:44

Az Instagram bejelentette az új közvetlen üzenetküldési funkciókat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára az üzenetek szerkesztését, az olvasási visszajelzések kikapcsolását és a legfontosabb kapcsolatok üzeneteinek kiemelését, ezzel tovább erősítve az üzenetküldés kiemelt szerepét a platformon - írja a Business Insider.

Az Instagram bejelentette, hogy új funkciókat vezet be a közvetlen üzenetküldés terén. Ezek közé tartozik az üzenetek szerkesztése, az olvasási nyugták kikapcsolása és a legfontosabb kapcsolatok üzeneteinek kitűzése. Az üzenetküldési lehetőségek bővítése az Instagram számára az elmúlt időszakban kiemelt jelentőségűvé vált.

A felhasználók mostantól 15 percen belül szerkeszthetik a már elküldött üzeneteiket. A szerkesztéshez elegendő hosszan lenyomni az adott üzenetet, majd módosítani azt. Az alkalmazás értesíti a címzettet az üzenet módosításáról, de a változtatások tartalma nem lesz látható számukra. Korábban az üzenetek visszavonása csak törléssel volt lehetséges.

Az kétségtelen, hogy van honnan felállnia a platformnak: mint tegnap a Pénzcentrum is megírta, az elmúlt évek legnagyobb leállást voltak kénytelenek elszenvedni a felhasználók, miután nem csak az Instagram, de a Facebook és a Messenger is órákra leállt.

Továbbá lehetőség nyílik az olvasási visszaigazolások letiltására is, így elkerülhető, hogy mások lássák, mikor olvastuk el üzeneteiket. Ez egyénileg vagy minden csevegésre vonatkozóan beállítható a fiókbeállítások menüpont alatt. Az új frissítések között szerepel továbbá, hogy hamarosan három beszélgetést is ki lehet tűzni a bejövő üzenetek listájának tetejére, ezáltal könnyebb hozzáférést biztosítva a gyakran használt kapcsolatokhoz.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Meta további fejlesztéseket is bevezetett, mint például matricák, gifek, videók és hangjegyzetek használata válaszként az üzenetekre, valamint tesztreszabható csevegési háttér bevezetése - ez utóbbi funkció már elérhető volt a WhatsApp eszköztárában.

Az Instagram egyre inkább hangsúlyt fektet az üzenetküldési funkcióira, amelyek nem csupán kommunikációs eszközként szolgálnak, hanem tartalom megosztásának alternatív módjaként is népszerűségnek örvendenek. Mark Zuckerberg korábban kiemelte, hogy naponta egymilliárd Reels-t osztanak meg közvetlen üzeneten keresztül. Az Instagram vezérigazgatója szerint az üzenetküldés jelentős monetizációs lehetőséget rejt magában a Meta számára hirdetések és tartalomkészítők általi előfizetői csoportos beszélgetések vagy fizetett partnerségek révén.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm