13 °C Budapest
Seattle, USA - Jul 24, 2022: The South Lake Union Google Headquarter entrance at sunset.

Így guglizunk 2023-ban: óriási változás előtt áll a magyarok egyik kedvenc internetes keresője

2023. május 8. 12:02

A közelgő Google I/O eseményen, ezen a szerdán, várhatóan a Google keresőmotorjának jelentős frissítéseit fogják bemutatni. A Wall Street Journal által kiszivárogtatott dokumentumok szerint a technológiai óriás azt tervezi, hogy a Google keresőt "vizuálisabbá, fogyaszthatóbbá, személyesebbé és emberibbé" teszi. Ez a paradigmaváltás a fiatalabb felhasználóknak kíván megfelelni, és átdolgozza a klasszikus "tíz kék linket", amelyet mindannyian megszoktunk.

Az új elrendezés és kezelőfelület a vizuális elemeket helyezi előtérbe, és a tartalmat kis darabokban kínálja, hogy a keresési élményt még vonzóbbá tegye. A Google továbbá azon dolgozik, hogy a keresési eredményekbe beszélgetési funkciókat integráljon, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy közvetlenül interakcióba lépjenek a keresőmotorral.

A Project Magi, ahogyan a projektet nevezik, egy több mint 160 fős Google fejlesztő csapatból áll, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy új funkciókkal bővítsék a meglévő keresőmotort. Ez a projekt lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy közvetlenül a Google keresőn keresztül bonyolítsanak le olyan tranzakciókat, mint a vásárlás és a repülőjegy-foglalás, miközben a vállalat számára jövedelmező kereső hirdetései is beépülnek a felületbe.

Ezekkel a változtatásokkal a keresési eredmények tartalmazhatnak majd visszakereshető kérdéseket, TikTok-stílusú videókat, sőt online fórumbejegyzéseket is, Q&A strukturált adatformátumban. Ez az új megközelítés megköveteli a Google-től, hogy újrafogalmazza a "megbízható" tartalomra vonatkozó kritériumait, különösen akkor, ha nincs egyetlen helyes válasz.

Az információkeresés új módja érkezik

A Google Search jelentősége, tekintettel a mobiltelefonok széles körű, gyakorlatilag mindenre kiterjedő használatára, óriási. Mivel a felhasználók egyre inkább az okostelefonjaikra támaszkodnak információszerzés, kommunikáció és szórakozás terén, a Google keresés döntő szerepet játszik abban, hogy mit látunk a képernyőnkön a mindennapok során.

A hétköznapi felhasználók élete jelentősen meg fog változni, ahogy a Google keresés fejlődik, hogy vizuálisabbá, könnyebben befogadhatóvá, személyesebbé és emberibbé váljon.

A KERKOM megkísérelt néhány újítást megjósolni, ahogyan ezek a változások hatással lesznek ránk:

1. Továbbfejlesztett vizuális élmény: A vizuálisan vonzóbb elrendezés és felület révén a felhasználók könnyebben böngészhetnek a keresési eredmények között, és gyorsabban azonosíthatják a releváns információkat. A vizuális megjelenítés felé való elmozdulás a keresési élményt is vonzóbbá és szórakoztatóbbá teheti.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2. Személyre szabott tartalom: Mivel a Google a személyre szabott élmény nyújtására összpontosít, a felhasználók személyre szabottabb keresési eredményeket kapnak majd preferenciáik, érdeklődési körük és keresési előzményeik alapján. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a számukra relevánsabb és hasznosabb tartalmakat találjanak, javítva ezzel a keresési folyamat általános hatékonyságát.

3. Beszélgetéses interakció: A társalgási funkciók integrálásával a felhasználók közvetlen interakcióba léphetnek a keresőmotorral, hogy választ kapjanak kérdéseikre vagy finomítsák keresőkérdéseiket. Ez az emberhez hasonló interakció intuitívabbá, felhasználóbarátabbá és hatékonyabbá teheti a keresési folyamatot.

4. Befogadhatóbb tartalom: A kisebb, átláthatóbb tartalmak felé való elmozdulás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyebben, kisebb darabokban fogyasszák el az információkat. Ez a megközelítés különösen hasznos lehet a korlátozott idővel rendelkező felhasználók számára, mivel lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan és könnyedén hozzájussanak a szükséges információkhoz.

5. Zökkenőmentes tranzakciók: A tranzakciós funkciók integrálása a Google keresőbe lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vásárlásokat és foglalásokat bonyolítsanak le anélkül, hogy elhagynák a keresési platformot. Ez az egyszerűsített folyamat időt és energiát takarít meg a felhasználóknak, kényelmesebb online élményt nyújtva.

6. Változatos tartalomformátumok: A különböző tartalmi formátumok, például rövid videók, online fórumbejegyzések és interaktív vizuális anyagok beépítésével a felhasználók az információforrások szélesebb körét fedezhetik fel. Ez gazdagabb és teljesebb keresési élményt eredményezhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm