6 °C Budapest
Smartphone display with logo of Facebook, WhatsApp and Instagram apps in hand against blurred META logotype on white monitor background: Tallinn, Estonia - October 29, 2021

Óriási változást jelentett be a Facebook: ez mindenki életét átalakíthatja majd

2023. március 23. 22:01

30-40 százalékkal is jobban támogatja a Facebook algoritmusa a videókat a képeknél és a szöveges tartalmaknál, de a nem hirdetett bejegyzések nagyságrendekkel kevesebb embert érnek el a platformon. Berta Gergő, a Maximum Business Web és Marketing Ügynökség ügyvezető tulajdonosa arról beszélt, 2023 egyik nagy újdonsága, hogy a Facebook dedikált ügynökségekkel szerződik le annak érdekében, hogy minél egyedibben tudja kiszolgálni a közönséget. Az együttműködő partnerek így olyan béta fejlesztésekhez, algoritmus frissítésekhez és beállítási opciókhoz jutnak hozzá, melyeknek köszönhetően eredményesebb és költséghatékonyabb kampányokat tudnak folytatni már a tesztidőszakban.

Rendkívül nehéz, már-már a lehetetlen kategória fizetett hirdetések nélkül követői bázist építeni a Facebookon, de annak sincs egyszerű dolga, aki organikus módon szeretne a posztjainak sok tízezres elérést az egyik legkedveltebb közösségi oldalon.

Berta Gergő, a több mint 35 ezer sikeres kampányt magának tudó Maximum Business Web és Marketing Ügynökség ügyvezető tulajdonosa mindenekelőtt azt javasolja a cégeknek, aki csak teheti, videókkal próbálkozzon, a Facebook algoritmusa ugyanis ezeket a tartalmakat jobban támogatja a fotóknál és a szövegeknél.

Videók esetében mindig 1-2 perces felvételekben gondolkodjunk, ha a téma engedi, ezt követően ugyanis láthatóan bezuhan az úgynevezett online figyelem. Fontos még, hogy minden esetben feliratozzuk is a videókat, mert Magyarországon 85 százalékban hang nélkül nézik azokat a felhasználók. Emellett célszerű nagy hangsúlyt fektetni arra is, hogy hol készül a felvétel, és milyen minőségben, egy silányan megvágott videón ugyanis a többség azonnal átgörget

 – mutatott rá.

Hozzátette, ha mindenképpen képekkel szeretnénk újat mutatni a követőinknek, akkor minél élethűbb, embereket ábrázoló fotókat alkalmazzuk. Jó, ha ezek tartalmaznak valamilyen grafikai elemet is, melyek felkeltik a userek figyelmét, valamint ha színvilágban illeszkednek a márka színeihez, amivel a brandépítést segíthetjük elő hatékonyan.

A marketing szakértő kiemelte, ha az organikus bejegyzésekkel nem sikerült átütő eredményt elérni, akkor sem kell elkeseredni, ugyanis a fizetett hirdetéseknek nagyobb teret ad a Facebook, és egy jól beállított kampánnyal szép számokat lehet elérni, ráadásul célzottan, a releváns közönséghez lehet eljuttatni a tartalmakat.

Dedikált ügynökségek kezébe adták a siker kulcsát

Mint mondta, statisztikáik alapján akár tízszer is jobb lehet egy adott cég kampánya, ha nem egy egyszerű, hanem egy professzionálisan beállított hirdetéssel dolgozik. A reklámok sikerességét ugyanis nemcsak maga a tartalom határozza meg, hanem az is, hogy milyen maga a célzás, hova tereljük az embereket, mi a sales stratégia, mennyit költünk, mennyire jó az ár-érték ajánlat, és hogy egyáltalán mi a hirdetett termék vagy szolgáltatás.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Facebooknak is célja, hogy minél egyedibben tudja kiszolgálni a közönséget. Ennek egy 2023-as mérföldköve, hogy dedikált ügynökségek – mint amilyen a Maximum Business – olyan béta fejlesztésekhez, algoritmus frissítésekhez és beállítási opciókhoz jutnak hozzá, amiket a Facebook csak hónapokkal később enged ki a piacra. Ebből viszont a dedikált ügynökségek partnerei már a tesztidőszakban profitálhatnak, ráadásul a vásárlók is elégedettebb lesznek, hiszen jobb minőségű és relevánsabb hirdetésekkel találkoznak

 – magyarázta.

A Facebook és a dedikált ügynökségek közti együttműködés kulisszatitkaként említette, hogy a fióktiltások esetén például az érintett ügyfeleknek nem kell többé az ügyfélszolgálathoz fordulniuk, a Maximum Businessnek ugyanis magas szintű hozzáférése van a Facebook belső rendszeréhez, ezáltal könnyebben tudnak problémákat orvosolni és nem kell annyi kört futni a robotok által adott válaszokkal.

Berta Gergő azzal zárta gondolatait, a közösségi média világában a cégek profi szakértői csapat hiányában már nagyon nehezen tudnak boldogulni, mert ez is egy összetett szakmává vált, ami naprakész információkat követel meg. A dedikált ügynökségek kezébe adott lehetőség viszont kulcsa lehet a jövőbeni kampányok sikerének, ráadásul egy olyan kiskapuról van szó, amit most nyitottak meg itthon először.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem