1 °C Budapest
Child playing online video games and eating popcorn sitting on sofa in living room at home. Gaming video games concept. Closeup hands

Alighogy megérkezett a hazai boltokba, el is kapkodták a Nintendo Switch OLED-modelljét

2021. október 9. 09:35

Az új konzol ára 350 dollár, Magyarországon jellemzően 130 ezer forintba kerül. Ennek ellenére  nem könnyű beszerezni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Tegnap, október 8-án a boltokba került itthon a Nintendo új Switch OLED-modellje. A konzol ára 350 dollár, Magyarországon jellemzően 130 ezer forintba kerül. Ennek ellenére  nem könnyű beszerezni, szinte mindenhol azonnal elkapkodták - számol be a Gamekapocs.

A Nintendo Switch az otthoni játékkonzolok merőben új válfaját képviseli, ami a játékmódok széles skáláját teszi lehetővé. 7 hüvelykes, élénk színekkel rendelkező OLED kijelzős modelllel akárhol lehet játszani. Az OLED kijelzők - az LCD kijelzőkkel ellentétben - nem rendelkeznek háttérvilágítással, hanem az egyes pixelek által kibocsátott fény segítségével jelenítik meg a képet. A mélyfekete szín a pixelek fényének kikapcsolásával jeleníthető meg, ami így nagyobb kontrasztot tesz lehetővé. 64 GB belső tárhellyel rendelkezik, ami azonban tovább bővíthető.

A konzol két oldalán két együttműködésre képes kontroller található: ez a Joy-Con. Tarthatjuk őket függőlegesen, vízszintesen, vagy megoszthatjuk az egyiket egy másik játékossal. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?