20 °C Budapest

Digitális átállás: ma itt nem lesz tévéadás

MTI
2013. szeptember 3. 09:35

Áthangolják ma a Kab-hegyi, a kaposvári és a tamási adóberendezéseket, ezért ezen adók vételkörzetében napközben nem lesz földfelszíni digitális tévéadás.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleménye szerint reggel 8 és este 18 óra között nem lesz látható semmilyen műsor a három adó térségében, mivel az adótornyokban erre az időre leáll a sugárzás. Az adásszünet tehát nem jelenti sem az antenna, sem a tévékészülék, sem a set-top-box hibáját.

A digitális átállás első ütemében érintett területeken az adótornyokat szeptember 3-ától 24-éig hangolják át több szakaszban. Az adók az áthangolás után más frekvencián fogják sugározni a tévéműsorokat.

Ahhoz, hogy a megszokott tévécsatornákat továbbra is látni lehessen, a digitális adások vételére alkalmas készülékeket (tévék, set-top-boxok) azoknak kell újrahangolni, akik szoba-, vagy tetőantennával, illetve set-top-box-szal (vagy a digitális adások vételére önmagában alkalmas modern tévékészülékkel) fogják a földi sugárzású digitális adásokat.

 

NEKED AJÁNLJUK
Így módosul a Vodafone üzleteinek nyitvatartása

A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?