Egy új bankkártyával könnyen kikerülhető a tranzakciós illeték

Pénzcentrum
2013. augusztus 16. 14:32

A Peak Investment vagyonkezelő külföldi kibocsátású, de magyar ügyfelei számára is elérhető bankkártyát bocsát ki - derül ki a bankkártya.hu által a cég igazgatójával, Suppan Mártonnal készített interjúból. A szokatlan lépés igazi különlegessége, hogy ezzel a kártyával megkerülhető a tranzakciós illeték megfizetése.


A Peak Investment hamarosan befektetési bankkártyát bocsát ki, amelyre az elmúlt húsz évben csupán háromszor volt példa Magyarországon. A külföldi kibocsátású és számlavezetésű kártya tranzakcióira nem vonatkozik a tranzakciós illeték. Bár a cég eddig nem akart a kereskedelmi bankokkal versenyezni a területen, most új piac nyílt meg előttük.

A vagyonkezelő egyelőre egy virtuális, jellemzően elektronikus pénztárcaként használható bankkártyát, valamint egy dombornyomott prémium debit kártyát készül kibocsátani. Utóbbihoz kedvezményes befektetési lehetőségeket kínálnak majd.

A drasztikus adóemelések következtében "bizonyos esetekben kedvezőbb díjszabást" tudnak nyújtani, mint a legnagyobb magyar bankok - állítja az interjúban Suppan Márton. Elmondása szerint olcsóbb készpénzfelvételt, és a vállalati ügyfeleknek nyújtott speciális fizetési szolgáltatást biztosítanak majd. A cég kártya üzletágának kondíciós listája szeptember 1-jétől lesz majd elérhető.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20