13 °C Budapest

Egy új bankkártyával könnyen kikerülhető a tranzakciós illeték

Pénzcentrum
2013. augusztus 16. 14:32

A Peak Investment vagyonkezelő külföldi kibocsátású, de magyar ügyfelei számára is elérhető bankkártyát bocsát ki - derül ki a bankkártya.hu által a cég igazgatójával, Suppan Mártonnal készített interjúból. A szokatlan lépés igazi különlegessége, hogy ezzel a kártyával megkerülhető a tranzakciós illeték megfizetése.


A Peak Investment hamarosan befektetési bankkártyát bocsát ki, amelyre az elmúlt húsz évben csupán háromszor volt példa Magyarországon. A külföldi kibocsátású és számlavezetésű kártya tranzakcióira nem vonatkozik a tranzakciós illeték. Bár a cég eddig nem akart a kereskedelmi bankokkal versenyezni a területen, most új piac nyílt meg előttük.

A vagyonkezelő egyelőre egy virtuális, jellemzően elektronikus pénztárcaként használható bankkártyát, valamint egy dombornyomott prémium debit kártyát készül kibocsátani. Utóbbihoz kedvezményes befektetési lehetőségeket kínálnak majd.

A drasztikus adóemelések következtében "bizonyos esetekben kedvezőbb díjszabást" tudnak nyújtani, mint a legnagyobb magyar bankok - állítja az interjúban Suppan Márton. Elmondása szerint olcsóbb készpénzfelvételt, és a vállalati ügyfeleknek nyújtott speciális fizetési szolgáltatást biztosítanak majd. A cég kártya üzletágának kondíciós listája szeptember 1-jétől lesz majd elérhető.

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?