27 °C Budapest

Már kölcsönt is adhatunk a mobilunkkal

Pénzcentrum
2013. április 18. 10:09

A Visa Europe tegnap bejelentette, hogy személyek közötti mobilfizetési megoldásán két jelentős fejlesztést végez el idén. Ezáltal legkésőbb 2013 végére a mobilfizetési alkalmazást használók közel valós időben hajthatnak végre tranzakciókat az összes európai pénznemben.

A Visa Personal Payment telefonos applikációval a felhasználók az átutalást fogadó fél telefonszámának megadásával indíthatnak tranzakciókat. Az alkalmazást a Visa kártyával rendelkező ügyfelek használhatják. A tranzakció kedvezményezettje sms-ben értesül arról, hogy pénzt utaltak át számlájára. Ennek elfogadásához az üzenetbe foglalt linkre kell kattintania, majd néhány ellenőrző adatot megadva juthat az összeghez.

A megoldáson a Visa még idén két fejlesztést végez el, ezután a tranzakciók egyrészt közel valós időben teljesülnek majd, illetve Európán belül az összes pénznemet képes lesz kezelni. A briteknél az azonnali utalás már ettől a héttől kezdve működik, a többi európai országban fokozatosan vezetik be az év során. Nagy-Britanniában a megjelenését követő első két hétben már több mint 1,7 millióan töltötték le a fizetési alkalmazást.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 28. 10:19
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM