Tarol a bankolás a mobilon

Pénzcentrum
2013. április 3. 10:02

Az amerikai okostelefon tulajdonosok közel fele használta mobilját számlájának elérésére tavaly - írja a finextra.com. Egy év alatt 33 százalékkal nőtt a mobilon bankolók aránya.

Az Egyesült Államok központi bankjának felmérése szerint az okostelefon felhasználók közel fele (48%-a) intézte banki ügyeit mobilon keresztül, 2011 végén 42 százalék volt ez az arány. Az összes mobiltelefon tulajdonos (a nem okos telefonnal rendelkezőket is ideértve) 28 százaléka bankolt mobilján keresztül tavaly.

Bár még mindig kevéssé elterjedt, a bolti mobilfizetések száma is nőtt, az okostelefont használók 6 százaléka fizetett így az elmúlt év során. Bár a mobilon bankolók aránya 33 százalékkal nőtt 2011 és 2012 között, a kutatás szerint még mindig sokan szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy az új csatorna valódi előnnyel jár számukra. A mobilbankolást nem használó okostelefon-tulajdonosok felét nem érdekli különösebben az ügyintézési csatorna.

A mobilbanki funkciók közül leginkább a számlaegyenlegük lekérdezését és a számlatörténet megtekintését használják az ügyfelek, illetve átutalásokat végeznek mobilon keresztül. A csekkek beváltása a mobil kamerájával készített fotón keresztül egyre népszerűbb, a mobilon bankolók 21 százaléka (előző évhez képest duplája) tette ezt meg tavaly legalább egyszer.

NEKED AJÁNLJUK
Így módosul a Vodafone üzleteinek nyitvatartása

A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20