17 °C Budapest

Tarol a bankolás a mobilon

Pénzcentrum
2013. április 3. 10:02

Az amerikai okostelefon tulajdonosok közel fele használta mobilját számlájának elérésére tavaly - írja a finextra.com. Egy év alatt 33 százalékkal nőtt a mobilon bankolók aránya.

Az Egyesült Államok központi bankjának felmérése szerint az okostelefon felhasználók közel fele (48%-a) intézte banki ügyeit mobilon keresztül, 2011 végén 42 százalék volt ez az arány. Az összes mobiltelefon tulajdonos (a nem okos telefonnal rendelkezőket is ideértve) 28 százaléka bankolt mobilján keresztül tavaly.

Bár még mindig kevéssé elterjedt, a bolti mobilfizetések száma is nőtt, az okostelefont használók 6 százaléka fizetett így az elmúlt év során. Bár a mobilon bankolók aránya 33 százalékkal nőtt 2011 és 2012 között, a kutatás szerint még mindig sokan szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy az új csatorna valódi előnnyel jár számukra. A mobilbankolást nem használó okostelefon-tulajdonosok felét nem érdekli különösebben az ügyintézési csatorna.

A mobilbanki funkciók közül leginkább a számlaegyenlegük lekérdezését és a számlatörténet megtekintését használják az ügyfelek, illetve átutalásokat végeznek mobilon keresztül. A csekkek beváltása a mobil kamerájával készített fotón keresztül egyre népszerűbb, a mobilon bankolók 21 százaléka (előző évhez képest duplája) tette ezt meg tavaly legalább egyszer.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm