Özönlenek a lottózókba ma a magyarok: vajon mit keresnek ennyien?

Özönlenek a lottózókba ma a magyarok: vajon mit keresnek ennyien?

2023. október 13. 10:33

A magyarok több mint fele gondolja úgy, hogy péntek 13-a nagy hatással lehet a szerencséjére, ugyanakkor az említett napon szerencsejátékokban is szerencsét próbálók 47 százaléka nem igazán tapasztalta, hogy Fortuna ilyenkor kegyesebb lenne hozzá, mint egy átlagos hétköznapon. A nemzeti lottótársaság legfrissebb felméréséből az is kiderül, hogy a misztikus tulajdonságokkal felruházott napokon elsősorban az Ötös- és Hatoslottón, illetve a papíralapú kaparós sorsjegyekkel teszik próbára szerencséjüket a játékosok. 

A 18 év feletti magyar lakosság körében többségben vannak azok, akik, hisznek a sors erejében, illetve a szerencsében, körülbelül a felük a csodákban, de az asztrológiában már jóval kevesebben, babonásnak pedig csak a harmaduk tartja magát.– tudható meg a Szerencsejáték Zrt. legutóbbi kutatásából, amelynek révén a péntek 13-ával kapcsolatos attitűdöket, szokásokat kívánta megismerni a társaság.

Az ezer fő bevonásával készített felmérés rávilágít arra, hogy a lakosság körében azonos arányban vannak olyanok, akik hisznek a számok szerencsevonzó hatásában, illetve azok, akiknek nincs szerencseszámuk. Az egyik legnépszerűbb szerencseszám a hazai játékosoknál a 13-as, amelyet egyedül a népmesék világában gyakorta felbukkanó 7-es előz meg.

Noha a megkérdezettek többsége (52%) szerencsebefolyásoló erőt tulajdonít péntek 13-nak, a játékosok mégsem emiatt térnek be a lottózókba, hiszen csak 21 százalékuk gondolja úgy, hogy ezen a napon nagyobb eséllyel lehet nyerni, mint máskor. Ennek ellenére megfigyelhetők bizonyos tendenciák a vásárlási szokásokban: például a felmérésből az is jól kivehető, hogy a péntek 13-án játszók 47 százaléka előszeretettel játssza meg számait az Ötöslottón, míg 44 százalékuk papíralapú kaparós sorsjeggyel, 32 százalékuk pedig a Hatoslottón teszteli szerencséjét.

Az előttünk álló péntek, azaz október 13-a kifejezetten impozáns nyereményekkel kecsegteti a szerencsevadászokat. Az Ötöslottón ugyanis 1,895 milliárd, míg a Hatoslottón 1,41 milliárd forint találhat gazdára – így a két számsorsjátékon összesen több mint hárommilliárd forintért izgulhatnak a lottójátékosok a hétvégén.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm