14 °C Budapest
Close-up of trumpet on sofa at home.

Börtönbüntetéséről vallott Lagzi Lajcsi: itt ülheti le 3,5 évét a mulatóslegenda

2023. február 1. 09:31

Bár még hivatalos behívót nem kapott, de állítólag a kecskeméti börtönben töltheti le jogerős büntetését Galambos Lajos. A zenészt decemberben ítélték 3,5 év szabadságvesztésre a közműlopási ügyében, most azt mondta várják még az írásos ítéletet, ami szerinte szembe megy az alaptörvénnyel és az ítélkezési gyakorlattal.

Még nem kapta meg behívólevelét Lagzi Lajcsi, de állítólag a kecskeméti fegyintézetben fogja letölteni több mint három éves börtönbüntetését, ami 170 kilométerre van otthonától - írja a Bors. Galambos Lajost december elején ítélték el másodfokon is az áram-, gáz és más közművek lopásának ügyében, jogerősen három és fél éves börtönbüntetést kapott. Az ügy több mint 7 éve húzódott, ezalatt a zenész 125 napot volt előzetesben. A tárgyalások során végig ártatlannak vallotta magát, a másodfokú ítélet után azt nyilatkozta, hogy nem erre készült. 

Megyek, ahova menni kell, ahova beosztanak. Ennek ellenére, az ügyvédeimmel érdeklődéssel várjuk az ítélet írásos formáját, ami véleményem  és az írástudók véleménye szerint is, részben szembe megy az alaptörvénnyel és az ítélkezési gyakorlattal

- nyilatkozta most a lapnak Galambos Lajos, aki nem számíthat különleges bánásmódra. Ugyanis a BVoP most azt közölte a lap kérdésére, hogy a hazai börtönökben nincsen semmilyen kivételezés, a fogvatartottakra a jogszabályokban megállapított, azonos jogok és kötelezettségek vonatkoznak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?