25 °C Budapest
gold

Bukhatja 3,15 milliárdos nyereményét a Hatoslottó legújabb nyertese? Még nem dőlhet hátra

2021. december 26. 16:21

Nem dőlhet még hátra a Hatoslottó ma esti nyertese, még elbukhatja 3,15 milliárdos nyereményét, ha nem tartja be pontosan a szabályokat. A szerencsés nyertesnek mindössze 90 napja van jelentkezni a Szerencsejáték Zrt.-nél, és pár feltételnek meg kell felelnie.

Óriási szerencse ért valakit a 51. játékhéten: sikerült eltalálnia a Hatoslottó mind a 6 nyerőszámát, ezzel pedig 3,15 milliárd forinttal lett gazdagabb.

A Hatoslottó eheti nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők: 1; 3; 7; 12; 16; 27.

Azonban nem elég csak a nyertes számokat beikszelni! Az újdonsült lottónyertes addig nem dőlhet hátra, amíg nincs még a zsebében a nyeremény. A nyertesnek ugyanis a sorsolás napjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél. Az ilyen rendkívül nagy összegű nyeremények esetére külön telefonszámot tart fenn a lottótársaság - ez az úgynevezett nagynyertes-vonal. A telefonszám a www.szerencsejatek.hu oldalon és minden értékesítőhelyen megtalálható.

Amennyiben a szerencsés játékos telefonon jelentkezik, a társaság elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, hogy valóban a nyertessel beszél. Ezután kezdődik meg a kifizetési eljárás lefolytatása, aminek keretében kerülhet sor a személyes találkozásra. Ekkor kerül leadásra az eredeti szelvény és annak érvényességének megvizsgálása. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a nyeremény kifizetési eljárása.

Fontos, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

A társaság eddigi nagy nyertesekkel kapcsolatos tapasztalatai alapján elmondható, hogy a játékosok többsége csak akkor hiszi el igazán, hogy ő ütötte meg a főnyereményt, ha már kifizetésre került a pénz, vagyis az emberek nyereménnyel kapcsolatos vélekedéseiket tekintve igaz a mondás: "Hiszem, ha látom."

Ha azonban mindez nem történik meg, mármint, hogy a nyertes nem jelentkezik a társaságnál, akkor a nyereményösszeg bekerül az át nem vett nyeremények közé. Jó tudni, hogy az át nem vett nyeremények alapjában játékonként képződött összeget jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja a Szerencsejáték Zrt., vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre. Tehát azok a pénznyeremények, amelyekért nem jelentkeznek a rendelkezésre álló határidőn belül a nyertesek, végül szintén a játékosokat gazdagíthatják.

Volt, aki már elbukta: 2019 novemberbében derült ki, hogy 2018 nyarán az Ötöslottó akkori nyertese nem vette át a jackpotért járó 1 milliárd 688 millió forintos nyereményét. Lehetséges, hogy a mai napig nem is tud róla, mekkora szerencse érte.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ezt üzente az Ötöslottó új milliárdosának egy korábbi nyertes

Idén júniusban szintén elvitte valaki az Ötöslottó főnyereményét: a szerencsés játékos a 9; 32; 47; 72; 81-es számsorral nyerte meg az 1 milliárd 408 millió 698 ezer 525 forintos főnyereményt. Akkor a Rádió1 reggeli műsorában is a milliárdos nyeremény volt a téme: bár Sebestyén Balázsék magát a szerencsést nem érték el, de bejelentkezett egy korábbi lottónyertes.

Andraschek Lászlóné és férje elég nehéz anyagi helyzetben volt, amikor 2013-ban 626 millió forintot nyertek a Skandináv lottón. A lottónyertes a rádióban elmondta, ők az első pillanattól kezdve vállalták a nyilvánosságot, ez azonban később hibának bizonyult.

28 nap után rajta volt a pénz a bankszámlán, de azt a 28 napot nem tudja elképzelni senki, ahogy az nekem telt...

- mesélte Anikó a műsorban, aki végig azon izgult, hogy tényleg megérkezik-e a pénzük. Persze, azonnal megjelentek a kölcsönt, szívességet kérők: "Nagyon sokan kértek, később akkora probléma is lett belőle, amit nehezebb volt kezelni mint magát a nyereményt" - tette hozzá a korábbi lottónyertes, aki szerint a férjével még mindig tanulják, "hogyan kell nemet mondani". Volt olyan, aki sosem adta meg a kölcsönkért pénzt.

Mint mondta, rögtön pszichológushoz fordultak, hogy ő mit tanácsol nekik, hogyan dolgozzák fel a giganyereményt: "azt mondta, az értékrendemmel nincsen baj, gratulál a nyereményhez, csak maradjak ugyanolyan ember, mint voltam" - mesélte Anikó, aki viszont pánikbetegségét azóta sem tudta teljesen legyőzni, hídon nem mer átmenni, és repülőre sem ül.

A korábbi lottónyertes az újdonsült milliárdosnak három dolgot tanácsolt akkor, amelyek bizonyára a ma esti nyertesnek is hasznosak lehetnek, hogy ne bukja el a nyereményét:

  • maradjon ember,
  • ne hallgasson senkire, mindenkinek magának kell tudnia, mi neki a legjobb,
  • ne kürtölje világgá a nyereményét, tartsa inkább titokban, rejtőzzön el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?